Orban a fost primul liberal care și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la conducerea PNL, dar și intenția de a candida la alegerile prezidențiale. În competiția pentru conducerea PNL s-a mai înscris Florin Cîțu, actualul premier. Cel din urmă este susținut de filialele din Transilvania, mai ales de liberalii din Cluj. Recent, Emil Boc a declarat că îl vede viitorul țării, viitorul președinte al PNL și al țării.

Arad. Orban vrea să cucerească Transilvania. Ce program are duminică

Ludovic Orban va avea o zi plină de întâlniri. Va vizita principalele investiții din județ, se va întâlni cu primarii liberali și va fi suporter la finala Cupei României la fotbal feminin de pe stadionul Francisc von Neuman.

Actualul lider al liberalilor este sigur că va fi din nou șeful PNL, chiar și fără susținerea unor filiale din Transilvania.

„La Congres fiecare delegat își exprimă opțiunea. Dacă sunt filiale care au luat o decizie de susținere asta nu înseamnă că toți delegații or să voteze cu mine. Dacă sunt filiale care nu au luat decizii de susținere, asta nu înseamnă că nu am susținători.

Vă reamintesc că și la Congresul trecut nu m-a susținut Clujul și am luat cel puțin o treime din voturile delegaților din Cluj pentru că eu cunosc personal toți primarii și consilierii județeni PNL și țn cooperarea noastră în ultimii zeci de ani am arătat că sunt un om de încredere” a declarat Ludovic Orban, citat de Antena3.

De ce a devenit Cîțu interesant pentru Cluj

Florin Cîțu, contracandidatul lui Orban, a devenit interesant pentru Cluj după ce relațiile cu Orban s-au deteriorat masiv. Totul pornește de la cedarea funcției de prefect UDMR.

În prezent, Cîțu s-a declarat un susținător al primarului Cluj, Emil Boc. El a declarat că va susține ideea fostului premier, cea privind regionalizarea.

Susținerea celor doi este reciprocă, așa cum rezultă din ultimele declarații. Boc ar putea fi următorul vicepreședinte al PNL.

„Valoarea domnului Emil Boc este cunoscută deja, ca om politic, ca primar. Oamenii pe care i-am adus și pe care îi aduc printre noi sunt oameni care au demonstrat că sunt puternici din punct de vedere politic. Au demonstrat că ceea ce au făcut în localitățile pe care le administrează se poate face după principii liberale. Ceea ce au făcut acești oameni acolo, vreau să facem cu România”, a argumentat Cîțu.