Coaliția de guvernare stă pe un butoi de pulbere, inclusiv pe plan local.

Liberalii din Arad îl critică dur pe Vasile Cătană, nominalizarea USR pentru postul de subprefect.

Aceștia susțin că este un traseist politic, iar USR nu a făcut decât să-și dezamăgească electoratul. Mai exact, Cătană este un fost membru PSD, suprinzător pentru un partid care susține public că promovează integritatea, meritocrația și nu încurajează trasesimul politic.

Arad. Cine este Vasile Cătană

„Vasile Cătana este un cunoscut fost membru al PSD, care ajunge acum într-o funcţie de demnitate publică din partea colegilor noştri de alianţă. Domnul Cătana nu a trecut un test electoral uninominal cu sigla USR în spate. Nu era vorba că vor oameni noi în politică? Această nominalizare este cred o mare dezamăgire pentru electoratul USR. S-a  auzit din partea acestui partid că se opune atât PSD, cât şi traseismului politic, fenomen pe care l-a criticat fără nuanţe şi fără concesii. Dar pe care, aşa cum ştim, îl practică din plin. Nici vorbă de concurs pentru funcţie!  Nici vorbă de competenţă pentru că nimic din parcursul profesional al celui nominalizat de USR nu are legătură cu exigenţele funcţiei de subprefect”, transmite Ionel Bulbuc.

Vasile Cătană, pus la zid de liberali

Liberalii din Arad s-au exprimat clar că sunt nemulțumiți de modul în care funcșionează alianța politică din care face parte și USR.

„Este o dezamăgire şi pentru mine personal.  Consider că alianţa de dreapta pe care am construit-o, de sus până jos, fără PSD şi împotriva PSD nu trebuie să propună pentru funcţii şi demnităţi publice oameni care provin din acest partid”, a adăugat Ionel Bulbuc.

USR îi sare în apărare

Pe de altă parte, USR îi sare în apărare și susține că experiența oamenilor trebuie încurajată. Vasile Cătană este unul dintre menbrii partidului care a muncit volunar.

„A trecut prin toate filtrele USR. A fost doi ani doar voluntar înainte de a se înscrie în partid, a muncit mult şi a primit derogare pentru a fi acceptat membru. Nu cred ca este o problemă cu această nominalizare, este un om valoros. Şi PSD are oameni valoroşi”, precizează Răzvan Anghel, președintele USR Arad, citat de Agerpres.

De ce toate partidele vor Prefectura

Este de notorietate disputa dintre PNL-UDMR privind unele prefecturi din țară. Cele mai mari bătălii se dau încă pentru județele Bihor, Cluj. Însă, pe plan local se vede cum scârțâie coaliția PNL-USR.

În fapt, toate partidele vor funcțille de prefect și subprefect, deoarece pe plan local au putere de verificare a legalității actelor administrative.

Cu alte cuvinte, toți își doresc să aibă acces la anularea sau blocarea proiectelor de hotărâre cu care nu sunt de acord.