Arad. Polițiștii sunt pe urmele unui șofer de TIR ce a fugit după ce a refuzat să se legitimeze, în timp ce transporta ilegal 320.000 de pachete de contrabandă. Există suspiciuni că șoferul ar fi omul-cheie în cazul atentatului din Arad.

Acest incident a aprins opinia publică, existând numeroase păreri în contextul în care șoferul a reușit să fugă din fața oamenilor legii și nu a putut fi prins nici după o săptămână.

Claudia Iuga, purtătorul cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, a precizat că cercetările sunt încă în desfășurare pentru identificare șoferului și a complicilor acestuia, relatează evz.ro.

Arad. Mașina cunoscutului om de afaceri Ioan Crișan a luat foc

Conform sursei citate, în momentul în care polițiștii ar fi mers până la maşina de intervenţie pentru a verifica transportul, el s-ar fi strecurat afară din cabină și a fugit pe câmp. TIR-ul cu cele 320.000 de pachete de țigări au fost depuse în curtea unei societăți comerciale pentru inventarul mărfurilor de contrabandă.

Conform speculațiilor eronate apărute în presă, autocamionul cu țigarate ar fi ajuns în curtea firmei omului de afaceri Ioan Crișan, care a fost ucis de explozia mașinii sale.

„Existând suspiciuni cu privire la bunurile transportate, au fost solicitaţi poliţiştii Serviciului de Investigate a Criminalităţii Economice, fiind descărcaţi 14 europaleţi care, aparent, conţineau borcane de sticlă.

După îndepărtarea borcanelor, aşezate pe partea exterioară a europaleţilor, au fost găsite 323.298 pachete (6.465.960 fire) de ţigări de contrabandă, netimbrate”, au precizat reprezentanţii IPJ Arad, săptămâna trecută.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a preluat cazul și se fac cercetări pentru contrabandă.

Țigările au fost ascunse în spatele unor borcane transportate în paleţi. Întreaga cantitate, precum şi camionul au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Reamintim că polițiștii arădeni sunt pe urmele unui șofer de TIR ce a fugit după ce a refuzat să se legitimeze, în timp ce transporta ilegal 320.000 de pachete de contrabandă. Există suspiciuni că șoferul ar fi omul-cheie în cazul atentatului din Arad.