Preotul diacon Gheorghe Hodrea a relatat lipsa de implicare a medicilor din spitalul Arad. Este vorba despre   cazul tatălui său, răpus de Covid.

A semnalat neconcordanțe în documentele medicale, mai exact în actul de deces în care se menționează că tatăl său, era, de fapt, negativ.

Postarea este făcută în prima zi a Postului Paștelui, iar preotul Gheorghe Hodrea spune că a decis să-i ierte pe medicii de la spitalul din Arad.

Unitatea medicală a mai fost implicată, recent, într-un scandal public.   Rudele mai multor pacienți decedați din cauza Covid au formulat plângeri penale pentru malpraxis.

Citește aici despre acuzațiile de la spitalul din Arad

Întrucât preotul Hodrea a hotărât să nu depună plângere, singura posibilitate de anchetă în acest caz ar fi autosesizarea DSP sau a Parchetului.

Arad. Preotul Gheorghe Hodrea face mărturisiri despre medici. Ce a decis în cazul acestora

Redăm o parte din declarațiile preotului Hodrea cu privire la medicii de la Spitalul din Arad.

Până la publicarea acestei informații, conducerea spitalului nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

„ La ceas de post și rugăciune, după îndelungi frământări, consider că a sosit momentul unei mărturisiri.

Citește aici cum se apără medicii de la Spitalul din Arad în urma acuzațiilor de malpraxis

Mărturisirea mea s-ar fi rezumat doar la atât, dacă un document, în posesia căruia am intrat la un moment dat, nu mi-ar fi trezit suspiciuni și mari semne de întrebare. Și totuși, urmare citirii documentului, după atâtea lacrimi și suspine, după atâtea strigăte de deznădejde strivite între dinți, acum, la început de post, în duminica iertării, ÎI IERT pe toți cei care nu ne-au sprijinit la necaz” , a scris preotul Hodrea.

În urma mai multor dezvăluiri privind tratarea cazurilor de Covid la spitalele din țară, s-au demarat mai multe controale formale. Ultimul este cel din Sibiu, soldat cu o amendă de 12 000 de lei.

sursă foto. specialarad.ro