Într-o postare pe Facebook, primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, susține că locurile de parcare din zona centrală sunt ocupate de către funcționari folosind diverse ecusoane cu numele instituțiilor de care aparțin mașinile.

Adesea, unii dintre ei uită să mai plătească taxa de parcare, iar arădenii nu mai găsesc un loc de parcare deoarece zona este blocată de anumiți funcționari.

„Aş vrea să fim bine înţeleşi: locurile de parcare, cu atât mai mult cele din zona centrală, trebuie să fie la dispoziţia arădenilor care au în general nevoie de a relaţiona cu instituţiile din această zonă, fie că este primărie, finanţe, universităţi, şcoli etc. ”, a declarat edilul.

Parcările din zona centrală ocupate de funcționari publici

Primarul a mai declarat că o mașină ocupă același loc de parcare între cinci și șase ore. În marea majoritate, mașinile sunt a angajaților de la instituții. Edilul amintește că locurile de parcare din zona centrală trebuie să fie destinate cetățeanului.

În parcările din zona centrală trebuie să aibă loc cetăţeanul care vine, parchează o jumătate de oră sau o oră cât relaţionează cu instituţii, după care eliberează locul”, afirmă primarul în postare.

El consideră că „nu au fost suficient de bine reglementate unele lucruri” legate de sistemul de parcare sau responsabilii municipalităţii nu au fost „destul de vigilenţi”.

Primarul a anunțat că se vor intensifica verificările parcărilor. De asemenea, se vor ridica mașinile pentru care nu este plătită parcarea și șoferii folosesc ecusoane de la instituții.

Sesizarea de către cetățeni a mașinilor ce au ecusoane

Bibarț îi roagă pe arădeni să sesizeze orice fel de mașină ce staționează ore întregi și are ecuson pe bordul mașinii cu instituția de care aparține.

Nicolae Mehelean, Directorul Societății Municipale care administrează parcările- Recons SA, a declarat pentru AGERPRES, că doar în două zone speciale se poate opta pentru abonamente. De asemenea, se pot face abonamente pentru parcările amenajate între liniile de tramvai de pe bulevardul Revoluţiei.

Toate parcările din zona centrală se plătesc la oră, prin SMS sau la parcometru.

„Din punctul nostru de vedere, orice maşină care nu are taxa plătită trebuie ridicată. Nu avem contracte cu instituţii şi angajaţii acestora, iar folosirea unor ecusoane nu e legală”, a spus Mehelean.

Directorul Recons SA a venit cu propunerea folosorii parcării Ștrandului Neptun de către angajații instituțiilo. Parcare se află în aproape de centrul orașului.