În această perioadă, Consiliul Județean Arad încearcă din răsputeri să protejeze drumurile județene de camioanele supraîncărcate, motiv pentru care, în afara colaborării cu Poliția Arad, CJ dorește realizarea unui protocol de colaborare și cu Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Cu toate acestea, consilierul județean PSD Petru Moț a pus protocolul de față sub semnul întrebării în cadrul ședinței care s-a desfășurat în cursul zilei de ieri, 28.04.2021.

„Hotărârea este binevenită, pentru că vizează protejarea investiţiilor Consiliului Judeţean şi, în final, vizează protejarea drumurilor pe care circulă toţi arădenii.

Totuşi, un astfel de protocol permite celor de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier să îşi extindă competenţele legale, ţinând cont de faptul că obiectul lor de activitate vizează drumurile naţionale? Amenzile nu ar putea fi contestate şi câştigate în instanţă de către transportatori?”, a întrebat Petru Moţ.

Iustin Cionca: „Nu mai acceptăm să se încalce legea pe drumurile noi”

Potrivit președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca:

„Până acum, ţinând cont de faptul că multe dintre drumurile judeţene erau proaste, i-am lăsat pe transportatori să folosească drumurile, am acceptat tacit faptul că încălcau legea.

Dar acum nu mai acceptăm să se încalce legea pe drumurile noi. Asta îşi propune acest protocol, să îi pedepsească pe cei care nu respectă legea. Şi, din câte ştiu eu, astfel de protocoale mai există între ISCTR şi alte consilii judeţene din ţară”.

Luând cuvântul, Ioan Ulici, consilier judeţean, acela care deține și funcția de director general adjunct al Registrului Auto Român, la nivel central, a declarat următoarele:

„Sunt şi alte judeţe care au astfel de colaborări, colaborări care s-au soldat cu controale ale ISCTR pe drumurile judeţene. Un astfel de protocol este foarte bine venit şi este perfect legal”.

Până la urmă, hotărârea de față a fost votată de către toți consilierii județeni, fiind astfel adoptată în unanimitate,