Cetățenii străini erau solicitanți de azil în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecerea a Frontierei Nădlac II au anunțat că au prins 20 de cetăţeni din Irak, Siria, Egipt şi Afganistan, toți solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu produse din aluminiu, respectiv textile, anunță aradon.ro.

Şoferii mijloacelor de transport, doi şoferi turci, sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar cetăţenii străini depistaţi ascunşi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Primul „transport” de migranți a fost descoperit în noaptea de 3 spre 4 ianuarie, precizează sursa.

Migranții au fost sprijiniți, în intenția lor, de doi șoferi turci

„În 4 ianuarie 2021, în jurul orei 00.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean din Turcia, în vârstă de 34 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse din aluminiu pe ruta Turcia – Austria. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, 18 persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Irak, Siria şi Egipt, adulţii cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani şi doi minori în vârstă de 15, respectiv 18 ani”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

În acelaşi punct de trecere, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un alt șofer de cetăţenie turcă, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta produse textile din Turcia, pentru o societate din Suedia. În urma efectuării controlului de către poliţiştii de frontieră au fost descoperite ascunse, sub remorca automarfarului, două persoane, cetățeni din Afganistan şi Siria, în vârstă de 23 şi 18 ani. În ambele situaţii, cetăţenii străini, care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.