Polițiștii arădeni, sub autoritatea Instituției Prefectului Județului Arad, în perioada 24-26 decembrie 2020, au dat amenzi în valoare de 2.500 de lei la 8 persoane ce nu au respectat regulile și au ieșit din casă în intervalul 23:00- 05:00, fără să aibă asupra lor o justificare reală.

De asemenea, polițiștii, împreună cu jandarmii, au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zonele aglomerate, piețe, terase, dar și în mijloacele de transport în comun. Scopul principal a fost prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În urma acțiunilor desfășurate de către polițiștii arădeni, împreună cu jandarmii, au fost legitimate 9.500  persoane și s-au făcut verificări la 240 de societăți comerciale, restaurante, terase, unități tip fastfood, pensiuni și alte spații de cazare, precum și 72 de mijloace de transport în comun.

Pentru nerespectarea măsurilor impuse, au fost aplicate 224 de sancțiuni contravenționale în valoare de 38.000 de lei, dintre care 8 în valoare de 2.500 de lei, pentru deplasarea în intervalul 23:00- 05:00 fără document ce să justifice deplasarea și nepurtarea măștii de protecție.

“Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, se arată în informarea transmisă de IPJ Arad.

În Ajun și în ziua de Crăciun, la nivel național, polițiștii au intervenit la peste 6.200 de evenimente, pe parcursul celor două zile nefiind înregistrate însă situații de o gravitate majoră în planul ordinii publice.

În urma activităților de investigații, polițiștii au prins în flagrant 237 de autori de infracțiuni și 11 autori ai unor fapte penale în dosarele cu autor necunoscut. Au fost aplicate aproape 13.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 4 milioane de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 200 de mii de lei.