Arad. La Vama Nădlac II, românii ce vin din străinătate se pot imuniza de astăzi, 2 iunie, cu serul produs de compania  Johnson&Johnson.

Prefectura Arad a decis să folosească vaccinul produs de compania Johnson&Johnson deoarece nu necesită rapel, o singură doză fiind suficientă.

Centrul de vaccinare se află la 50 de metri de punctul vamal, fiind amplasat pe sensul de intrare în țara noastră, pe partea dreaptă.

Centrul dispune de două containere. Unul este folosit pentru administrarea vaccinului împotriva COVID-19 și altul pentru post-vaccinare.

Arad. Vaccinare la Vama Nădlac II

La Nădlac s-au deschis primele centre de vaccinare din vămile românești, fiind cea mai tranzitată vamă de românii din diaspora.

Conform Agenției Europene pentru Medicamente, vaccinul Johnson & Johnson este sigur, iar beneficiile depășesc riscurile adverse.

Pe pagina de Facebook a platformei RO Vaccinare e afișat raportul risc-beneficiu pentru vaccinul împotriva COVID-19 creat de compania Johnson &Johnson.

„Apariția unor afecțiuni care asociază tromboză și trombocitopenie a fost întâlnită extrem de rar în cazul pacienților vaccinați cu acest ser.  Au fost raportate 8 cazuri în SUA după 7 milioane de administrări. Aceste afecțiuni au fost întâlnite mai frecvent la persoane cu vârstă sub 60 ani, majoritar femei, în primele 3 săptămâni de la vaccinare”, au precizat autoritățile române.

Este vaccinul Johnson & Johnson sigur?

Conform specialiștilor, până în acest moment nu au fost identificați factorii de risc care să dispună la apariția trombozei și tromocitopeniei.

,,Informațiile despre produs (Rezumatul Caracteristicilor Produsului și Prospectul) vor fi actualizate pentru a include date de atenționare cu privire la riscul de apariție a trombocitopeniei și tulburărilor de coagulare”, au mai precizat autoritățile române.

Tehnologia folosită de vaccinul Johnson & Johnson este la fel ca și la vaccinul controversat AstraZeneca. Singura diferență e că produsul realizat de compania anglo-suedeză în colaborare cu Universitatea Oxford se administrează o singură dată.

Dacă în  primele trei săptămâni de la administrarea vaccinului, persoana imunizată întâlnește următoarele simptome trebuie să contacteze de urgență medicul de familie.

– dificultăți de respirație;

– durere în piept;

– umflarea picioarelor;

– durere abdominală puternică și persistentă;

– dureri de cap persistente;

– vedere încețoșată;

– pete mici de sânge sub piele la distanță de locul administrării vaccinului.