Autorităţile din Arad vor amenaja la graniţa cu Ungaria, în Punctele de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I şi Nădlac II, centre de vaccinare anti-COVID-19, pentru românii care se întorc din străinătate.

“ Nu aş spune că este un fenomen, dar sunt foarte mulţi români care lucrează şi locuiesc în ţări europene şi vin în Arad doar pentru a se vaccina. Unii vin cu partenerii de viaţă, cetăţeni străini – germani, italieni etc.

Aceşti oameni se bucură de facilitatea de a se vaccina foarte uşor în ţara noastră, fără programare. Personal cunosc multe cazuri, dar această tendinţă mi-a fost adusă la cunoştinţă şi în cadrul discuţiilor din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Şi cu ocazia Paştilor, românii care au venit acasă la familii au profitat şi s-au vaccinat”, a declarat prefectul județului Arad, Toth Csaba, relatează Agerpres.

Arad. Românii vin țară. Ce decizii s-au luat pentru siguranța lor

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Arad susțin că unii dintre români vin din străinătate, special pentru a se vaccina.

“Foarte mulți români vin la Arad doar ca să se vaccineze, stau și 2 – 3 zile.  Am vaccinat la Arad și majoritatea românilor din misiunile diplomatice din Europa.
Sunt români care vin din toată Europa: din Elveția, Franța, Germania, Spania. Nu există țară să nu fi fost vaccinată la Arad.

Cred că cel mult într-o săptămână va fi operațional acest centru de la Nădlac, ca să facilităm accesul la vaccinare”, a declarat  Horea Timiș. șeful DSP Arad, relatează Digi TV.

Câți români s-au vaccinat anti-COVID

În total, 3.378.699 de români au fost vaccinați de la debutul campaniei, 1.349.089 cu o doză și 2.029.610 cu două doze, transmit autoritățile.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, luni, la ora 17.00 situația vaccinărilor în România este următoarea: număr de doze administrate în ultimele 24 de ore împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech 55.463, Moderna 5.746, iar AstraZeneca 5.358.