Majestatea Sa Margareta, Principele Radu şi Principesa Sofia au primit oficialităţi din judeţul Arad, iar Custodele Coroanei a transmis un mesaj cu prilejul sărbătorii naţionale de 10 Mai, relatează Agerpres.

„În anul 1866, România a pornit pe drumul modernizării, prin Constituţia de esenţă liberală şi europeană promulgată de Regele Carol I. Acum 20 de ani, tatăl meu se întorcea la Castelul Săvârşin, după o întrerupere de 53 de ani. De aceea suntem la Săvârşin în această zi de 10 Mai, pentru a onora memoria Reginei Mamă Elena, a tatălui meu, Regele Mihai, şi a mamei mele, Regina Ana. Exemplul lor de răbdare, iubire, bunătate şi înţelegere este preţios astăzi mai ales pentru tânăra generaţie de români. Inaugurăm astăzi deschiderea Satului Regal şi a Parcului pentru public. În fiecare an vizitatorii sunt bine-veniţi aici din primăvară până în toamnă”, a spus Majestatea Sa Margareta.

Arad. Satul Regal, deschis pentru turiști. Ziua Regalității, sărbătorită cu fast în pandemie

Familia Regală și invitații au asistat la un concert susținut de Filarmonica Arad. Ulterior, turiștii din toată țara au luat cu asalt Castelul Săvârșin.

„E prima dată când sărbătorim 10 Mai aici, a fost şi Ziua Europei, Ziua Armatei. (…) Este o premieră, chiar dacă este pandemie şi se întâmplă ce se întâmplă în lume, noi aici avem un paradis”, a menționatt Majestatea Sa Margareta, potrivit sursei citate.

Ce poți vizita în Satul Regal

Satul Regal reprezintă unul dintre punctele de atracție maximă pentru turiști. An de an, este luat cu asalt de oameni. Sunt dornici să cunoască puțin din viața regală și să se bucure de peisajele zonei.

Satul Regal cuprinde din Muzeul Automobilului, aflat în clădirea restaurată a garajului regal, Atelierul Auto al Regelui Mihai, pozițioant  în aceeaşi clădire în care a fost în anii 1940.

De asemenea, pot fi vizitate Spălătoria şi Călcătoria, Casa Musafirilor, Casa Ceaiului, Casa Intendentului , Casa Tehnică şi Magazinul de Suveniruri.