Update. Cazul a fost preluat de procurori, iar ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis că se vor lua măsuri drastice, dacă polițiștii sunt vinovați.

Acum, dosarul se află la Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ.

Știre inițială

Imaginile  din Arad au ajuns pe rețelele de socializare. Sunt martori care susțin că femeia a leșinat din cauza loviturilor. A fost preluată de un echipaj SMURD pentru a primi îngrjiri medicale. Pe de altă parte, polițiștii se apără și spun că ei ar fi intervenit să o ajute.

Arad. Scandal la Poliție

„Poliţiştii oraşului Sebiş au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că, pe raza localităţii Buteni, o femeie ar fi fost agresată de poliţişti. La faţa locului a fost solicitat un echipaj SMURD, care a preluat o femeie de 50 de ani.  Ea a fost  transportată la spitalul orăşenesc Ineu în vederea acordării de îngrijiri medicale. În continuare se vor efectua cercetări în vederea stabilirii stării de fapt, audierii persoanelor în cauză şi luarea măsurilor legale care se impun. Până la această oră nu a fost depusă nicio plângere”, a transmis IPJ Arad, relatează Agerpres.

Ce se va întâmpla cu masca de protecție

Autoritățile iau în calcul renunțarea la masca de protecție în spațiile deschise neaglomerate. Acest lucru ar putea deveni realitate, pe fondul scăderii numărului de cazuri cu COVID. La acest moment, toate județele sunt în scenariul verde.

„Această scădere a incidenței trebuie să o simțim și noi în mod direct, trebuie să permitem cât mai multor copii să meargă la școală, trebuie să începem să mergem fără mască în anumite spații deschise și încet încet poate că vom reuși să atingem și alte măsuri de relaxare. Acum, în perioada aceasta în care suntem pe pantă descendentă și presiunea pe secțiile de terapie intensivă începe să scadă, putem să ne gândim să renunțăm la acele măsuri restrictive care afectează populația tânără, adică cea care are risc mai scăzut de a dezvolta forme severe de boală, în acele spații și în acele situații în care riscul de transmitere este unul redus”, a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.