Polițiștii au deschis o anchetă penală. Sunt suspiciuni că în foile de observație a fost trecut tratamentul, după decesul oamenilor.

Florentina Ionescu, managera Spitalului Județean Arad, susține că s-a declanșat și o anchetă internă, iar medicii care au fost neglijenți vor răspunde.

Printre victime, se află și mama unei avocate, Oana Lăzărescu. Ea a povestit la Antena 3 cum a ajuns să-i moară mama, internată la Spitalul Arad.

”Vreau să vorbesc despre situația mamei mele, după care mă voi raporta la clienții care mi-au adus mai multe dosare, în calitate de avocat. Mama mea a fost diagnisticată cu COVID-19 pe data de 23.11.2020. Ulterior, înainte de a ieși din izolare, pe data de 4 decembrie, pentru că persista o tuse, am luat legătura cu medicul de familie care mi-a indicat să o ducem la o evaluare. Chiar dumneaei a făcut și programarea la salvare. A venit salvarea pe data de 8 decembrie.

Arad. Scandal la Spitalul Județean. I-au dat tratament anti- Covid și a murit

Ulterior am constatat că i s-au administrat tratamente de COVID, foarte puternice. 3 zile mama a fost foarte bine, potrivit fișei de observație. A patra zi, mama s-a simțit dintr-o dată foarte rău, nu s-a mai putut ridica din pat. Am adus la cunoștința medicului curant și mi s-a spus că mama are o problemă… La insistențele mele mi-a spus că îi va face investigații suplimentare. În toată această perioadă, nu a fost investigată, nu i s-a făcut o analiză.

A fost trimită la un examen Computer Tomograf și a murit. Nu i s-a făcut necropsia. Atunci am văzut că i s-a administrat tratament de COVID, este mărturia Oanei Lăzărescu, citată de Antena 3.

În cazul în care medicii vor fi găsiți vinovați, aceștia vor răspunde pentru malpraxis. Spitalul Județean Arad a fost amendat recent cu suma de 20 000 de lei, după ce s-a constatat că nu are planul de măsuri împotriva incendiilor realizat corespunzător.