Cadrele medicale din Arad  spun că resimt oboseala, mai ales cea psihică, dat fiind că se confruntă cu cauze grave de Covid, la secțiile ATI.

Astfel, s-a ajuns la cereri imperative de demisii.

Managerul interimar al unității medicale, ec. Florina Ionescu, i-a solicitat demisia directorului medical, Mirel Onea.

Totul vine în urma anchetelor privind morțile suspecte ale pacieneților cu Covid.

„Da, doamna manager mi-a solicitat demisia, în urma scandalurilor mediatice pe care le cunoașteți și dumneavoastră. Dar consider că, în acest moment, demisia mea nu este deloc oportună, întrucât ne aflăm în plin val trei al pandemiei. Nu mă aștept să mă pensionez din această funcție, știu că este o poziție trecătoare, eu sunt de profesie medic, mă pot întoarce oricând la meseria mea de bază. Dar, nu cred că este momentul acum.”   a declarat Mirel Onea, pentru site-ul aradon.ro.

Arad. Medicii, în pragul depresiei

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, spune că sunt multelucruri de schimbat. Începând de la persoanul de jos, până la vârful instituției.

Specialiștii în sănătate mintală spun că, medicii din lumea întreaga, cu precădere de la secțiile ATI , trăiesc o adevărată dramă. Unii au trecut de faza burnout( stare de epuizare totală). Acum sunt afectați de faptul că, văd decese zilnic, iar sistemul medical are multe lipsuri pe care nu doctorii le pot acoperi.

Astfel, se face apel la empatie.

Cum se apără medicii din Arad după acuzațiile de malpraxis

Medicii de la Spitalul din Arad susțin că sunt acuzați pe nedrept. Cazurile de Covid au o evoluție care nu ppat efi prognozată. Mulți dintre pacienți au ajuns în stare gravă, pentru că s-au prezentat târziu la medic.

” Sub nicio formă nu am periclitat viața unui pacient. Mulți dintre pacienți ajung în stadiu tardiv, ajung după o evoluție de 10-14 zile când perioada de replicare virală nu mai este activă, dar este activă perioada de hiperinflamație, de furtună de citochine, când se instalează o insuficiență pluriorganică pe care nu mai poți să o combați, în pofida faptului că se aplică toate terapiile conform ghidurilor, în pofida metodelor de terapie intesivă ”, a declarat medicul Dana Olaru, la Antena 3.