Faptele îmbracă, însă,  aspecte penale. Imaginile au fost  făcut publice de  senatorul de Arad  Eusebiu Pistru. Potrivit acestuia, conducerea și angajații centrului maltratează vârstnicii institutionalizați. Oamenii au fost surpinși în mizerie, loviți, lăsați fără mâncare și umiliți.

Arad. Bătrâni loviți și înfometați la căminul din Căprioara

Cei care l-au anunțat pe senatorul Pistru au fost unii dintre angajați care nu au mai suportat să vadă abuzurile asupra bătrânilor. Potrivit mărturiilor acestora,oamenii sunt sedați, lăsați fără medicamente, fără obiecte de igienă.

„Eu nu cred că administrația locală și județeană nu știe ceea ce se întâmplă acolo dar vad că preferă să stea bine merci la căldura postului în care au fost aleși, fără a interveni să ia măsurile necesare pentru a rezolva situația dezolată de la acest cămin.

Din păcate acest loc care trebuia să le ofere o bătrânețe liniștită a devenit efectiv „călăul” lor.

Fără îngrijire medicală de specialitate şi fără condiţii minime de igienă, cu un dispreț și o atitudine de indiferență din partea celor care il administrează, acest centru de vrâstnici scurtează viața celor care sunt „cazați” aici, precizează Eusebiu Pistrea.

Conducerea neagă totul

Căminul de bătrâni din Căprioara este o investiție a Primăriei Săvârșin, din fonduri europene. De administrarea acesteia se ocupă Asociația Erga Omnes. Directoarea Mirela Coseri susține că a concediat două angajate care nu respectau programul de noapte, însă, neagă că bătrânii ar fi fost loviți. Rănile de pe corpul lor sunt, însă, evidente și recente. Senatorul Eugen Pistru cere intervenția autorităților.

„Solicit autorităților abilitate să facă de urgență o anchetă la Căminul de bătrâni din localitatea Căprioara, Comuna Savărșin. Să ia măsurile necesare pentru a rezolva situația semnalată de mine, și totodată, să tragă la răspundere persoanele responsabile pentru dezastrul si haosul care a fost creat la acest cămin” .

Avocatul Poporului a anunțat că va cere lămuriri în acest caz.