Pe locul al doilea se clasează județul Timiș cu 53 de cazuri.

Județul Arad nu figurează în acestă statistică, dar medicii au primit cu îngrijorare vestea. Astfe, au început să facă investigații suplimentare.

Au cerut date suplimentare Institutului Cantacuzino. La data de 24 februarie, mediici de la Spitalul din Arad aveau o singură suspiciune. În urma testelor de laborator, nu s-a confirmat.

Medicii pneumologi susțin că este posibil ca tulpina să fi pătruns și în Arad,însă oficial aceasta nu a fost detectată.

„Ne dăm seama din numărul mare de cazuri, dar și din agresivitatea noilor forme care se manifestă și în rândul populației tinere că avem și noi astfel de tulpini. Dar atâta timp cât protocolul de tratament este același pentru toate tipurile de tulpini, secvențierea este mai puțin importantă, ” a declarat medicul Erika Repolski, citată de aradon.

Arad. Ce tratament vor lua pacienții infectați cu tulpina britanică a Covid

În ceea ce privește schema de tratament, medicii din Arad susțin că nu este necesară nicio schimbare.

Pacienții răspund bine la medicamentele incluse în protocolul standard. Cu toate acestea, aceștia trag un semnal de alarmă ca testele să fie efectuate la primele simptome.

Cazurile mai înaintate pot fi fatale.

Spitalul Județean din Arad a fost zguduit în ultima perioadă de scandaluri publice. Mai multe familii au depus plângeri penale. Acestea reclamă că rudele lor nu au primit tratamentul adecvat ori au primit unul prea puternic, cauzator de moarte.

Ce spun autoritățile despre noile tulpini

Raed Arafat susține că este de așteptat ca noile tulpini ale virusului să ajungă în țară.

El susșine că totul se întâmplă din cauza călătoriilor.

„Era de așteptat. Dacă se călătorește. Dacă lumea merge în concedii peste tot. Era clar că vom ajunge să avem aceste tulpini în România. Unica metodă de control rămâne partea de protecție. Mască, distanțare, anumite măsuri de limitare a răspândirii, cum s-a dispus la Timișoara.

Am luat măsuri pentru care am fost criticați. Testele negative realizate în ultimele 72 de ore la îmbarcare în avioanele care vin din țările aflate în zonele galbene spre România.