Sebi, copilul de șapte ani din satul Vânători, Arad, este căutat în continuare de către echipele specializate și de către localnici. Căutarea lui Sebi, copilului de 7 ani dat dispărut de familie în satul Vânători, continuă, luni dimineaţă, la 48 de ore de când minorul a plecat de acasă să se joace în sat, între timp fiind publicate şi semnalmentele băiatului pentru ca cei care îl văd să poată suna la 112, relatează Agerpres.

Echipele au supendat căutările pe parcursul nopţii de duminică spre luni, după ce duminică a fost folosit şi un elicopter pentru a survola zona pe o rază de peste 30 de kilometri pătrați .

Au fost mobilizate echipe de căutare impresionante, inclusiv un elicopter

„Activitățile de căutare au fost declanșate imediat după sesizare, fiind în desfășurare și la acest moment, pe o zonă extinsă de 30 de kilometri pătraţi. Forțele de ordine au fost suplimentate, fiind implicați în căutări 47 de polițiști cu 18 autospeciale, 22 de jandarmi cu 6 autospeciale, 3 câini de urmă, unul aparținând IPJ Arad și 2 aparținând IJJ Arad, 22 de pompieri cu 4 autospeciale, 10 polițiști de frontieră cu 3 autospeciale si 2 autospeciale cu camere de termoviziune, 6 polițiști locali cu 2 autospeciale, 18 pădurari precum și 120 de voluntari cu autoturisme de teren. De asemenea, a fost solicitat și elicopterul MAI”, a declarat Adina Aconstantinesei, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

Luni dimineaţă, potrivit noului comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, căutările au fost reluate cu 47 de poliţişti dotaţi cu 18 autospeciale şi câini de urmă,19 jandarmi cu patru autospeciale şi un câine de urmă, 28 de pompieri cu şapte autospeciale şi opt cange,şapte poliţişti de frontieră cu autospeciale cu camere de termoviziune. Forţelor de ordine li se alătură peste 100 de voluntari din zonă,care folosesc maşini de teren şi ATV-uri.

Sebi a fost văzut ultima dată sâmbătă la orele 16.30

Sebastian Corbei, în vârstă de 7 ani, a fost văzut ultima dată sâmbătă, în jurul orei 16,30, la o stână de lângă localitatea Vânători. El plecase de acasă sâmbătă dimineaţă, la joacă în sat, ulterior alăturându-se altor copii pentru a merge la stână însoţiţi de un localnic bătrân.

Mama copilului a sunat la 112 abia sâmbătă seară, la ora 19,00, pentru a anunţa dispariţia, când lăsarea nopții i-a confirmat că lui Sebi i s-ar fi putut întâmpla ceva, deoarece nu s-a reîntors acasă.

Conform datelor transmise de IPJ Arad, semnalmentele lui Sebi sunt: 1,20 metri înălţime, păr şaten, faţă ovală, constituţie astenică, dar nu se cunoaşte îmbrăcămintea pe care o avea. Persoanele care îl văd sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secţii de poliţie.