Update. Printre persoanele audiate s-a aflat și amanta lui Ioan Crișan, chiar una dintre contabilele firmelor sale.  Femeia a recunoscut totul la audieri. Astfel, anchetatorii au ocnturat o nouă ipoteză: soția s-ar fi putut răzbuna din acest motiv și ar fi pus la cale asasinatul.

Rămâne de văzut dacă procurorii vor putea dovedi această ipoteză.

Știre inițială

Procurorii au luat cu asalt sediile firmelor omului de afaceri din Arad. Anchetatorii caută orice indiciu care să-i conducă spre făptuitor. Locuința familiei Crișan a fost, de asemenea, percheziționată. Se verifică înscrisuri , obiecte personale, pentru a se forma un cerc de suspecți, spun surse din cadrul anchetei. La percheziții participă și chestorul  Eduard Mirițescu, împuternicit adjunct al inspectorului general al Poliției Române.

Arad. Asasinat la comandă. Oamenii sunt panicați

Ioan Crișan a sfârșit tragic, sâmbătă, 30 mai, în jurul orei 07.00. După ce băuse cafeaua la un local din municipiul Arad, s-a urcat în autoturismul personal. Mișcarea i-a fost fatală. A sărit în aer la propriu, în urma unei explozii. Necropsia arată că a murit pe loc.

Procurorii merg pe ipoteza unui asasinat la comandă. Omul de afaceri avea și persoane care îl sabotau în activitate, însă, nu se poate menționa un suspect la acest moment.

Nu se închid granițele, dar oamenii rămân panicați

Tragedia de sâmbătă a pus siguranța publică sub semnul întrebării. SRI și Ministerul Afacerilor Interne au exclus varianta unui atac terorist și spun că nu este cazul închiderii granițelor.

„ Am luat toate măsurile de ordine publică. În această situaţie, zic eu, ciudată, pentru că infracţiuni s-au mai întâmplat. Dar, infracţiuni de o gravitate asemănătoare nu a mai avut parte municipiul Arad. Există efective de poliţie şi jandarmerie în patrulare, există, pe lângă activităţile normale, şi activităţi suplimentare pentru a menţine ordinea publică”, a declarat, duminică, prefectul Toth Csaba, citat de Agerpres.

În paralel cu ancheta privind omorul cu premeditare, se desfășoară și o cercetare internă la IPJ Arad. Se verifică, dacă polițiștii au gestionat legal activitatea infracțională din județ.

Procurorii au cerut mai multe expertize tehnice. Fiica lui Ioan Crișan spune că în urmă cu o săptămână a fost la un service din Arad, pentru că ar fi avut probleme cu autoturismul. Cu toate acestea, se exclude varianta unui defecțiuni.