Polițiștii din Arad au reținut un bărbat, în vârstă de 53 de ani, după ce și-a omorât mama în bătaie. Tot el a fost cel care a sunat la 112 pentru a solicita o ambulanță la fața locului.

Ramona Lungu, p Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, a precizat că femeia, în vârstă de 74 de ani, avea o fractură de membru superior și numeroase leziuni pe corp.

După ce și-a bătut mama cu o violență animalică, bărbatul a sunat la 112 pentru a cere ajutorul ambulanței. La fața locului, echipajul medical a constat că victima era decedată, informează Agerpres.

Arad. Omorâtă de către propriul fiu

Ramona Lungu a mai declarat că loviturile primite din partea bărbatului de 54 de ani au produs un șoc traumatic și hemoragic, ce a dus la decesul femeii.

Bărbatul este cercetat pentru omor şi violenţă în familie, urmând să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Violența în familie

Autoritățile au constat o creștere a numărului de femei bătute în țara noastră. Poliția Română a publicat niște date pentru primele șapte luni ale anului 2020 privind violența în familie.

Potrivit raportului, 4.882 de bărbați și 147 de femei s-au comportat violent în familie. De asemenea, numărul victimelor este de aproape 5.500, iar polițiștii au emis peste 4.800 de ordine de protecție provizorii. Jumătate dintre ele au priomit confirmarea procurorilor.

Conform Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, în 2020 au fost înregistrate cu 2,3 % mai multe sesizări din partea femeilor ce au fost agresate de către partenerii lor de viață.  În cele trei luni de stare de urgență de anul trecut, au crescut de patru ori politraumatismele determinate de agresiuni fizice provenite în urma violențelor domestice. Din nefericire, violența în familie reprezintă o problemă cu care se confruntă multe cupluri.

Studiul a fost făcut de medicii de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și de la patru spitale din București.