Primele date din dosarul UTA Arad că este vorba despre Decebal Grădinaru și Claudiu Drăgan. Cei doi au vrut să primească 80 000 de lei de la jucătorii unor echipe din Brăila și Suceava, pentru a le ajuta să promoveze în Liga 1. Pentru ca acest lucru să fie posibil, ar fi trebuit ca UTA Arad să încheie meciurile la egalitate sau să câștige partida cu o echipă rivală, Sepsi Sfântu Gheorghe.

Arad. Șoc la UTA. Cum se pregăteau de blat

DNA spune că totul a început în 2017, dar probele au fost strânse abia acum,

Prin intermediul unui intermediar,  ar fi promis suma de 70.000 lei jucătorilor din cadrul unei echipe de fotbal din Suceava pentru ca aceștia să câștige meciul pe care îl aveau de jucat cu o echipă de fotbal rivală.

I-a denunțat arbitrul. Acuzațiile DNA

În perioada menționată, cei doi inculpați, printr-un alt intermediar, au promis 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la o altă echipă, din Brăila.  Astfel, partidele se terminau la egalitate cu aceeași echipă rivală.

Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad pe care cei doi inculpați o reprezentau să promoveze în Liga 1.
Totodată, cei doi inculpați ar fi remis unui arbitru (martor în cauză) suma de 13.500 lei prin intermediul persoanei fizice ce a fost complice și care a fost trimisă în judecată alături de cei doi coautori.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava

Fostii fotbaliști au recunoscut fapta

În timpul cercetării penale, au recunoscut fapta și s-a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției. Astfel, cauza se va judeca în procedură simplificată.

Până la acest moment oficialii clubului nu au oferit declarații cu privire la caz. Pentru faptele lor, fotbaliștii până la trei ani de închisoare. Fanii UTA Arad sunt dezamăgiți și spun că imaginea clubului are de suferit din cauza acestui caz de mită.