Pentru malpraxis, mai multe persoane din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, dar şi statul, va da în judecată un cunoscut avocat din Arad. Acest demers este înaintat ca urmare a decesului mamei sale, din cauza faptului că nu a beneficiat de tratament în timp ce suferea.

În vârstă de 70 de ani, Ana Frunză, mama avocatei Oana Lăzărescu a decedat pe data de 13 decembrie 2020. Astfel, pentru malpraxis, Oana va înainta în cursul acestei zile, 18 ianuarie, oplângere pentru ucidere din culpă. delapidare, neglijenţă în serviciu şi abuz de încredere.

Cazul nefericit a început în momentul în care Oana a fost infectată cu Sars-Cov-2, pe data de 21 noiembrie, după care mama ei, dar şi cele două fiice. Din păcate, mama Oanei a ajuns la spital după ieşirea din perioada de izolare.

Malpraxis! Cuvântul avocatului

„Pe 21 noiembrie am aflat că sunt infectată cu Covid 19. Mama şi fetele au luat de la mine. Pe 23 au fost şi ele diagnosticate. Ne-am simţit toţi bine. Mami nu a avut simptome decât tuse seacă şi o stare de oboseală, ca şi mine, doar că eu mai uşor decât ea.

Le-a monitorizat medicul de familie acasă, nefăcând febră, deci o formă foarte uşoară. În data de 4 decembrie, cu trei zile înainte să expire izolarea a început să tuşească şi nu a mai putut să se ridice din pat, stare de oboseală, pe care o resimt şi eu şi post covid.

Atunci am stabilit cu medicul de familie să o trimitem la evaluare, ne-am gândit să nu fie plămânii afectaţi şi să mai aibă nevoie de tratament suplimentar. Ea a anunţat salvarea în data de 4 şi a venit în 8 să o ducă la Expo, la evaluare, când ea deja era ieşită din perioada de izolare.

Deci nu mai era pacient Covid! Între timp a fost pusă pe cefort, a venit o firmă de îngrijiri la domiciliu şi să fiu eu sigură, am vorbit cu medicul de familie. Mama a plecat pe picioarele ei. Am vrut să văd că plămânii nu sunt afectaţi. S-a dus la Expo, au ţinut-o toată ziua acolo, a fost frântă.

Dar nu e centrul Covid?

M-a sunat că i s-a propus de doctoriţa Teaha internarea, că leucocitele sunt foate mari şi să vadă de unde infecţia, ea având probleme renale. Am cerut numărul de telefon al doctoriţei şi am vorbit cu ea. A zis să mă bucur că i-a găsit un loc la Grădişte că e toaletă în cameră că e cel mai nou spital.

Eu am întrebat: dar nu e centrul Covid?, şi a zis ba da, toate sunt centre Covid, dar acolo va fi investigată să vedem ce are. Au pus-o pe tratament foarte puternic şi special de Covid fără ca ea să fie testată, fără să i se facă investigaţiile acelea de care spunea.

Din fişa de observaţie rezultă că avea stare generală foarte bună, că nu a făcut febră, nu a fost pe oxigen niciodată în trei zile. În data de 12 s-a simţit foarte slăbită, a zis doctorul Nini că i-au dat Furosemid şi probabil că ăla i-a luat toate mineralele şi că îl scoate.

Mami era foarte slăbită, dar era stresată că nu mai poate să meargă la baie, că nu venea nimeni să o vadă. Când a ajuns acolo înfrigurată şi obosită, pe paturi nu erau pături şi a cerut la o asistentă care i-a răspuns că ea e asistentă nu infirmieră că trimite pe cineva. Păturile erau în dulap, în salon. S-a dus fratele meu să-i ducă pătură”, povesteşte Oana.