Conform anunțului făcut de către Primăria Arad prin Direcția Venituri, odată cu data de 14 ianuarie, taxele și impozitele locale pentru anul 2021 vor putea fi achitate. Până atunci însă, între 4 și 13 ale lunii în curs, conform instituției, „se va derula acțiunea de închidere/deschidere an fiscal 2020/2021. Din acest motiv activitatea de încasare va cuprinde doar taxele fără debit (taxe timbru, avize şi autorizaţiile de orice fel, amenzi de circulaţie și/sau parcare)”.

Lucrările vor intra în normalitate abia începând cu data de 14 februarie 2021, în momentul în care arădenii vor beneficia de următoarele forme de plată: numerar, prin POS și plata online.

„Plata cu numerar sau card bancar se poate face la toate casieriile Direcţiei Venituri: pe strada Mucius Scaevola nr.11, pe Bulevardul Revoluţiei nr.75, în incinta Palatului Cenad şi la sediul din Piaţa Fortuna. Programul este de luni până miercuri 8:30-15:30, joi între orele 8:30-17:30, iar vineri între orele 8:30-14:00.

Serviciul de încasare a impozitelor şi taxelor locale este disponibil şi la toate oficiile poştale din municipiu. Plata prin POS rămâne una dintre cele mai sigure metode de plată a dărilor locale. La efectuarea tranzacţiei nu se percepe comision suplimentar, securitatea datelor este 100% asigurată, iar contribuabilul este scutit de grija buzunarelor pline de numerar.

O altă metodă rapidă și modernă de plată a taxelor, impozitelor sau amenzilor este prin intermediul staţiilor de plată SelfPay. Nu mai puțin de 45 stații de plată se găsesc în municipiu amplasate în supermarketuri, centre comerciale, benzinării sau magazine de proximitate”, se arată în comunicatul Primăriei Arad.

Sumă impresionantă încasată prin intermediul stațiilor SelfPay.

De asemenea, în comunicat mai este precizat faptul că 172 de plăți efectuate în cursul anului trecut au fost realizate prin utilizarea stațiilor SelfPay, suma recepționată fiind de 37.473 de lei sau că „de departe una dintre cele mai comode metode de plată a taxelor şi impozitelor locale este cea online”.

Totodată, Primăria Arad menționează că având în vedere contextul pandemiei actuale, în momentul de față, metoda online de plată este cea mai recomandată. „Pentru a plăti online taxele şi impozitele locale, intraţi pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Arad, www.primariaarad.ro şi accesaţi Platforma de contact a Direcţiei Venituri – Plăteşte online”.

Plățile online în creștere cu 40% mai mult

Pe parcursul anului trecut, 26.418 au fost realizate online, ceea ce înseamnă un procent de aproximativ 40% mai mult decât în 2019. Astfel, sumele încasate la bugetul local depășesc 15 milioane de lei, cu aproape 43% mai mul ca în anul precedent.