În toamna anului trecut a fost alocată suma de 80.000 de lei din bugetul local pentru întocmirea DALI – Reabilitare şi amenajare terenuri de sport – Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, iar acum, CLM a aprobat atât documentaţia, cât şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei de faţă.

Astfel, suprafeţele de joc vor fi reabilitate, se va instala un sistem WI-FI, se va construi o toaletă publică, iar terenul va fi iluminat ambiental.

Situaţia actuală

„În prezent, terenul are funcțiune de teren pentru activități sportive, pus la dispoziție școlilor din zonă și celor care doresc în timpul liber să facă sport. Pe actualul teren pentru activități sportive sunt amenajate în prezent două terenuri de baschet din beton peste care s-a aplicat un material cauciucat, o pistă de alergare din beton degradată, acoperită pe zona dinspre interior cu fâșii de cauciuc, suprafețe necorespunzătoare pentru alergare.

Între terenurile de baschet existente se află o zonă care actualmente este neamenajată, parțial acoperită cu vegetație. Suprafața terenurilor de joc și a pistei de alergare este o suprafață cu defecțiuni locale, acoperită cu vegetație, în special pe pista de alergare. Suprafața de teren dintre terenurile de baschet, respectiv zonele adiacente acestora, sunt actualmente necorespunzătoare desfășurării unor activități sportive în condiții optime de siguranță și confort în conformitate cu reglementările tehnice în vigoare.

Accesul în incinta zonei studiate se face atât pietonal, cât și auto din B-dul General Dragalina. Accesul pietonal este realizat în fața liceului Moise Nicoară, respectiv accesul auto neamenajat corespunzător în apropierea intersecției dintre B-dul Gen. Dragalina și rampa de acces pe podul Decebal. Realizarea acestei investiții conduce la punerea la dispoziție pentru activitățile sportive școlare, cât și celor publice (în timpul liber) a unor terenuri de sport moderne realizate conform standardelor în vigoare, care oferă siguranță și confort utilizatorilor” – se arată în referatul de aprobare a investiţiei.
Ce se va face?

Investiţie de aproape 800.000 de euro

Investiţia pe care Primăria o va face pentru rabilitarea şi amenajarea terenurilor de sport de la CNMN se ridică la suma de 3.911.354,78, TVA inclus.

„Modernizarea terenului de sport de la <Moise Nicoară> va fi un plus atât pentru elevii colegiului, cât şi pentru toți iubitorii de mişcare în aer liber” – a punctat primarul Călin Bibarţ cu ocazia aprobării documentaţiei în CLM.

Modernizarea terenului de faţă va corespune tuturor reglementărilor tehnice în vigoare. Mai exact, întreaga suprafaţă de teren de peste 7.000 de metri pătraţi va fi recondiţionată, ceea ce presupune refacerea pistei de alergare, precum şi zona de siguranţă a acesteia. De asemenea, se vor efectua lucrări şi pe suprafeţele de joc, unde va fi refăcută groapa de aterizare de 25 de metri pătraţi.

Totodată, spaţiul verde va fi recondiţionat şi se va asigura un acces auto ocazional pentru diversele intervenţii care pot apărea.

Componenţa terenului de sport va fi constituită din:

  • 4 coșuri de baschet.
  • 4 porți de handbal.
  • 2 fileuri de volei.
  • 2 mese pentru tenisul de masă.
  • 10 mingi de baschet.
  • 10 mingi de handbal.
  • 10 mingi de volei.

În afara acestora, se vor monta bănci, pubele de colectare, coşuri de gunoi, un rastel pentru biciclete, o toaletă publică, o cismea, un sistem de iluminat ambiental şi un sistem WI-FI

Termenul de realizare a investiţiei este de 12 luni.