În urma accidentului, la fața locului s-a deplasat un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță de la Ineu, detașamentul Ineu cu o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, care au găsit-o pe victimă inconștientă și încarcerată.

Aflată în stop cardiorespirator, medicii au acționat pentru descarcerarea tinerei, însă în ciuda eforturilor depuse de către cadrele medicale care timp de trei sferturi de oră au încercat să o resusciteze, aceasta nu a mai putut fi salvată.

De asemenea, în mașina făcută zdrențe la impactul cu trenul Regio 160249, se aflau încă două persoane care au reușit să iasă singure din autovehicul, prezentând diferite traumatisme.

Potrivit primelor cercetări desfășurate de către autorități, accidentul s-a produs la o trecere de cale ferată simplă, care însă, nu era prevăzută cu bariere de protecție. Mecanicul de locomotivă în vârstă de 62 de ani din Arad, a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, însă acesta a ieșit negativ.

Având în vedere situația de față, autoritățile au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culă.

“În această seară (joi, 24 decembrie- n.r.), în jurul orei 21.15, pe raza localității Ineu a avut loc un accident mortal. O tânară de 21 de ani, din Târnova, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Ineu, la o trecere la nivel cu calea ferata simplă, fără bariere, a fost acroșată de trenul Regio 160249, condus de un bărbat de 62 ani, din Arad, care se deplasa din direcția Arad-Gurahonț. În urma evenimentului rutier a fost rănită grav conducătoarea auto și ușor o altă tânără de 22 de ani, din Târnova, pasageră în autoturism.

Conducătoarea auto a fost resuscitată aproximativ 45 minute, ulterior fiind declarat decesul. Mecanicul de locomotivă a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului rutier”, au transmis reprezentanții IPJ Arad