Era internat la Arad cu o formă medie a infecției cu Covid și originar din județul Hunedoara.

Medicii spun că nu a dat semne despre gestul pe care l-a făcut. Părea un pacient echilibrat, care urma să fie externat în cursul acestei săptămâni.

Duminică seară(28 martie) asistentele s-au alertat când nu l-au mai găsit în salon. Poliția a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă. Din primele informații, pacientul a folosit un șnur de la pijama și s-a spânzurat de o țeavă din baie.

Arad. Un pacient și-a pus capăt zilelor

Medicii și polițiștii nu au la acest moment niciun indiciu: niciun bilet de adio, nicio pistă din care să rezulte că infecția cu Covid l-ar fi determinat să recurgă la suicid.

Angajații de la spitalul din Arad spun că era internat din 19 martie și evoluția era pozitivă.

Nu este exclus ca pacientul să fi avut alte probleme, pe care nu le-a putut gestiona.

Medicul gardă de la ATI l-au resuscitat timp de o oră, însă, din păcate nu s-a putut decât constata decesul.

Recent, cadrele medicale din Arad au făcut un apel public la empatie din partea cetățenilor. Acest lucru a venit după ce au fost formulate mai multe plângeri penale medicilor de la Spitalul Județean de Urgență.

Ei au fost acuzați de rudele pacienților decedați că nu au primit tratamentul corespunzător sau au primit unul mult prea agresiv.

Medicii din Arad sunt vehemenți și spun că nu au pus viața nimănui în pericol.

” Sub nicio formă nu am periclitat viața unui pacient. Mulți dintre pacienți ajung în stadiu tardiv, ajung după o evoluție de 10-14 zile când perioada de replicare virală nu mai este activă, dar este activă perioada de hiperinflamație, de furtună de citochine, când se instalează o insuficiență pluriorganică pe care nu mai poți să o combați, în pofida faptului că se aplică toate terapiile conform ghidurilor, în pofida metodelor de terapie intesivă ”, a declarat medicul Dana Olaru, la Antena 3.

În prezent, cercetătorii analizează influența virusului Covid asupra creierului și a psihicului.