După postarea primarului Călin Bibarţ în care arăta o serie de imagini cu noile modele de tramvaie Imperio, care urmează să fie fabricate în februarie, internauţii arădeni s-au activat în cursul acestei zile pe reţeaua de socializare Facebook.

Pozele publicate de către primar arată şase variante de combinaţii cromatice, care sunt însoţite de următorul mesaj:

„Se lansează în fabricație tramvaiele Imperio de capacitate medie! Producătorul ne propune următoarele combinații de roșu cu alb. Care este alegerea dumneavoastră?”

Astfel, mai mult de 1000 de arădeni au reacţionat la postarea de faţă, iar câteva sute de persoane au venit cu diverse comentarii, precum:

Tramvaie Imperio vopsite în culorile echipei UTA

„Cred că fiecare oraș ar trebui identificat prin culoare. Combinația de alb-roşu, este singura care îmi vine în minte, când vine vorba de Arad. Să promovăm alb roșu cât mai mult” – scrie Aurel Ionescu.

Ioan Chirila e mai concret spunând că: „Toate tramvaiele din Arad ar trebui vopsite alb-roșu, culoarea celui mai iubit club de fotbal din țară, UTA Arad,” iar Valy Borlea precizează următoarele: „Orice combinație de alb-roșu e bine-venită, face cinste orașului și se identifică cu el.”

Felix Neca propune o altă perspectivă;

„Este frumos tramvaiul cu această culoare, ceva diferit (roşu-iubire), culoarea roşie scoate în evidenţă orice lucru.”

Cristina Elena Guga spune că:

„Lasă naibii culoarea” Scaunele să fie mai confortabile decât sunt în momentul de față cele din Imperio”

Dorinţe diverse ale arădenilor

Cromatica tramvailor nu a fost singurul aspect abordat de către arădeni, Buni Lottz, recomandând ca:

„În afară de tramvaiul lmperio existent (verde), să se înlocuiască toate tramvaiele. Măcar să să vedem ceva frumos în orașul nostru.”

Corina Diana este de exact aceeaşi părere: „Toate tramvaiele ar trebui schimbate, (în afara de cele Imperio). Doamne ajută să prospere și Aradul nostru, în tot!”

Ocazia de faţă a fost perfectă pentru ca problema staţiilor de tramvai să fie adusă în discuţie. În acest sens, Zoltan Theimer a scris că:

„Dacă cumpărăm aşa tramvaie frumoase, ar fi obligatoriu să avem şi staţii acoperite, unde este loc… ca, de exemplu, în Alfa.”

Opinia lui Theimer este împărtăşită şi de alţi arădeni, precum Florin Marga care spune următoarele:

„Înainte de tramvaie noi, acoperiți naibii stațiile și după aceea faceți astfel de investiții! Dați un rond prin oraș, interpelați cetățenii care așteaptă în astfel de stații și vedeți ce părere au.”

Arădenii pot alege una dintre cele şase variante de combinaţii cromatice:

Tramvaie Imperio