Un caz mai puțin obișnuit, inedit oarecum am putea spune, deși există și câteva persoane autorizate care comercializează astfel de produse legal, a fost anunțat de către Inspectoratul de Poliție Arad. Mai multe percheziții domiciliare au fost realizate de către polițiștii din Chișineu-Criș în ziua de miercuri, 16.12.2020, pe raza comunei Șintea Mare, județul Arad, în baza unor informații și suspiciuni care au fost obținute în urma cercetărilor făcute într-un dosar penal care are ca obiect comiterea infracțiunii de furt calificat.

“Din cercetări a reieșit că în perioada 20 – 21 octombrie 2020, de pe raza localității Nădab ar fi fost sustrase șapte trofee de cerb. În urma perchezițiilor au fost depistate și indisponibilizate cinci trofee de cerb carpatin și două trofee de cerb lopătar, prejudiciul în valoare de aproximativ 30.000 de euro, fiind recuperat în totalitate. Un bărbat de 36 de ani, din Nădab, este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, a precizat IPJ Arad, preluat și de către aradon.ro.

Podoaba cerbului s-a dovedit deosebit de atractivă, iar legea prevede pedepse considerabile pentru cei care săvârșesc furturi de acest fel.