Un ansamblu de vehicule încărcat cu mașini s-a răsturnat pe autostrada A1 între Arad și Pecica

Evenimentul rutier a avut loc sâmbătă dimineață, pe A1, între Arad și Pecica, iar printre condițiile favorizante principale par a fi vizibilitatea redusă cauzată de condițiile meteo nefavorabile și umiditatea considerabilă a șoselei. Traficul a fost blocat în zonă timp de aproximativ două ore.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române,la km 548 al autostrăzii, sensul de mers Arad către Nădlac (adică undeva, după aeroport), un ansamblu de vehicule a derapat și s-a răsturnat de-a curmezișul șoselei. În urma evenimentului nu a rezultat vătămarea corporală a niciunei persoane, dar traficul a fost blocat pe ambele benzi de circulație, informează aradon.ro.

Evenimentul s-ar fi putut termina mult mai nefast, deoarece de regulă când au loc astfel de evenimente bilanțul este unul înfiorător. Un ansamblu de vehicule de acest gen, care deraiază și chiar poate proiecta în direcții diverse vehicule transportate, la o viteză fie și medie, poate avaria celelalte autovehicule în trafic și le poate implica în accidente în lanț, conducând și la răniri și decese ale celor existenți la momentul respectiv în trafic.

S-a procedat la devierea traficului

S-a aplicat devierea circulației de la A1 km 545, către Autostrada A11 cu ieșire în DN7. După aproximativ două ore de la evenimentul rutier, traficul a fost reluat pe a doua bandă, prima bandă și banda de urgență rămânând în continuare restricționate. Circulația este dirijata de agenții de poliție și de sistem de semnalizare.

Oamenii legii au pornit primele cercetări în cazul acestui eveniment rutier, iar rezultatele acestora urmează să fie făcute publice pe măsură ce detaliile vor fi stabilite cu certitudine.

Incidentele de genul celui de pe A1 dintre localiățile Arad și Pecica  provoacă mari întârzieri tuturor în trafic pentru o perioadă de mai multe ore pe ambele sensuri de mers pe ruta afectată.

Iar timpul este pentru cei aflați în trafic tot mai important, mai ales pentru transportatorii care au termene stabilite și fixe pentru livrarea serviciilor.