Un polițist și alți trei suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore după ce au furat de la o femeie din Pâncota 300.000 de euro dintr-un seif.

Joi, 4 martie, polițiștii au efectuat cinci percheziții domiciliare. Din primele cercetări, femeia ar fi fost imobilizată în propria casă de către hoți.

Incindentul ar fi avut loc anul trecut, în perioada 21 spre 22 noiembrie, când patru bărbați, dintre care unul polițist, au intrat într-o locuință din localitatea Pâncota. După imobilizarea victimei, hoții au sustras, dintr-un seif, 300.000 de euro.

„Poliţiştii de investigaţii criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al poliţiştilor criminalişti, au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie domiciliară, la imobilele a patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani, din municipiul Arad şi comuna Şiria”, mai precizează IPJ Arad.

Perchiziții din partea polițiștilor de investigație

Conform AGERPRES, polițiștii au ridicat de la domiciliul unuia dintre suspecți 22.380 de țigarete, marcate necorespunzător. Poliția le suspectează ca fiind de contrabandă.

Cei patru hoți au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în arestul IPJ Arad. Suspecții vor fi prezentați Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștul care a participat la furt a fost suspendat din funcție

Agentul de poliție implicat în furtul a 300.000 de euro s-a ales cu suspendarea din funcție, în urma punerii în mișcare a acțiunii penale.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad acţionează pentru siguranţa comunităţii şi tragerea la răspundere a tuturor celor care comit infracţiuni, indiferent de calitatea acestora. Instituţia noastră nu tolerează nicio abatere de la prevederile legale a personalului propriu şi îşi reafirmă determinarea de a acţiona cu echidistanţă şi profesionalism în toate cauzele instrumentate”, transmite IPJ.

Polițiștii au început ancheta încă din 2020, când femeia, în vârstă de 87 de ani din localitatea Pâncota a mărturisit că patru indivizi au intrat peste ea și i-au furat 300.000 de euro.