UTA Arad a adus întăriri

UTA Arad s-a reunit, sâmbătă, după scurta pauză de la final de an 2020, sub comanda lui Laszlo Balint, iar la echipă au ajuns deja doi jucători noi. Mijlocașul ofensiv brazilian Roger (24 de ani) și mijlocașul central lituanian Modestas Vorobjovas (25 de ani) au sosit la Arad sâmbătă seara, iar cei doi ar urma să fie prezentați oficial în perioada imediat următoare, scrie sportarad.ro. UTA Arad speră ca prin noile achiziții să poată obține rezultate pozitive și numeroase în campionat.

Speranțele echipei arădene nu sunt chiar nefundamentate. Brazilianul Roger, aflat la o vârstă optimă pentru performanța sportivă, a câștigat cu Riga FC titlul de campion în ultimele două ediții din Letonia, iar în ultimul sezon a reușit în 29 de meciuri, 5 goluri și 5 pase decisive și are experiență în cupele europene: nouă meciuri în preliminariile Champions League și Europa League.

Modestas Vorobjovas a fost adus din Lituania, de la echipa Zalgiris, formație cu care a câștigat Supercupa anul trecut, jucând 22 de meciuri, marcând un gol și oferind o pasă decisivă în sezonul încheiat în noiembrie 2020. De asemenea, vârsta de 22 de ani a mijlocașului central este un detaliu care ar putea conta enorm pentru succesul echipei arădene.

La UTA Arad a fost declanșat semnalul de alarmă după cele patru eșecurile suferite la finalul anului 2020 în Liga 1, iar locul 9 ocupat, care este nu foarte departe de play-off, cu doar 17 puncte acumulate, nu este deloc confortabil. Încă de la 23 decembrie 2020 arădenii au anunțat că își doresc schimbări de lot importante. Curând, UTA ARAD a anunțat s-a despărțit de șase jucători: Alexandru Ioniță, Octavian Ursu, Vlăduț Morar, Călin Popescu, Marian Pleașcă și Mihovil Klapan.

Primul meci din 2021: UTA – FC Viitorul

Conducerea tehnică a arădenilor pregătește abordările din meciurile care urmează în campionat și se speră că victoriile nu se vor lăsa așteptate. Echipa condusă de Laszlo Balint va începe anul cu un meci important împotriva celor de la FC Viitorul, pe 15 ianuarie 2021, de la ora 17:00, partidă transmisă în direct la Digi Sport 1.