Echipa UTA Arad a trebuit să ia decizii importante în privința lotului la sfârșitul anului 2020. Mai mulți jucători au fost repudiați de echipa arădeană și lotul a fost completat recent cu doi jucători (Roger și Vorobjovas) cu care Laszlo Balint speră că va obține rezultate bune. Rămăsese însă nesoluționată problema aducerii unui portar care să completeze lotul.

Antrenorul UTA a adus la echipă pe tânărul portar Haralambie Mociu de la Ripensia Timișoara

În ultima vreme ne întrebam când se va decide cine îl va înlocui pe Horațiu Moldovan, la UTA. După mai multe runde de discuții, s-a decis ca el să fie Haralambie Mociu, portar care a evoluat doar 90 de minute în acest sezon, în Cupa României, chiar împotriva celor de la Șoimii Lipova. Acum, Mociu a ajuns în Liga I!, a anunțat aradon.ro.

„După cum bine știți, după plecarea lui Horațiu Moldovan, am rămas descoperiți, cel puțin din punct de vedere numeric, la nivelul postului de portar. Am avut câteva variante, pe care le-am analizat și ne-am oprit asupra lui Haralambie Mociu. E un portar de perspectivă, talentat, în care avem încredere că va crește în perioada imediat următoare.

Vine cu experiența unor meciuri la Liga a II-a, chiar dacă nu foarte multe, dar e important că a luat deja contactul cu fotbalul la nivel de seniori. Asta nu înseamnă că vom neglija portarii noștri din Academie, dar după o discuție cu conducerea clubului am luat decizia de a mai aștepta puțin, deoarece am considerat că e riscant să mergem pe mâna unui portar mult prea crud la nivelul primei ligi. Se știe că și Horațiu Moldovan a venit tot așa, a fost titular chiar de la început și a făcut-o foarte bine. Am discutat și cu Haralambie și e conștient că trebuie să fie pregătit oricând pentru o apariție în poarta echipei UTA.

I-am explicat și lui ce cerem jucătorilor care semnează acum cu UTA, a înțeles, l-am văzut și la antrenament, impactul este unul pozitiv. Sper din tot sufletul să fie la nivelul așteptărilor noastre, să crească, pentru că vine lângă doi portari valoroși, cu experiență. Îmi doresc să devină un portar pe care UTA să se bazeze nu atât pe termen scurt, ci mai degrabă mediu sau lung” – a declarat antrenorul UTA Arad, Laszlo Balint, la prezentarea jucătorului.

Haralambie Mociu: ”Mă bucur că am făcut pasul la Liga I”

Haralambie Mociu a declarat: „Mă bucur pentru că am făcut pasul la liga I! Sunt fericit pentru că am ajuns la o echipă precum UTA, una de top. Are suporteri minunați, de tradiție. Pe viitor, rămâne să ma antrenez, restul va fi un bonus. Trebuie să fiu atent, am colegi cu experiență, care mă pot ajuta pe mai departe, restul depinde de mine”.