În data de 06.05.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au controlat două camioane. Cele două ansambluri rutiere conduse de doi cetăţeni turci au fost controlate amănunțit. Conform documentelor de însoţire a mărfii, ambii şoferi transportau role de aluminiu ambalate în cutii de lemn  din Turcia în Polonia.

În urma efectuării controlului asupra mijloacelor de transport, în interiorul acestora au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, zeci de cetăţeni străini.

„În data de 06.05.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat controlul amănunțit asupra a două ansambluri rutiere conduse de doi cetăţeni turci. Conform documentelor de însoţire a mărfii, ambii şoferi transportau role de aluminiu ambalate în cutii de lemn  din Turcia în Polonia.

În urma efectuării controlului asupra mijloacelor de transport, în interiorul acestora au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, 44 cetăţeni străini.‟ conform comunicatului.

poliţiştii de frontieră                     Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Siria şi Afganistan, dintre care 28 erau bărbați, 14 femei și doi copii. Cei 44 de cetăţeni străini au vârste cuprinse între 7 şi 45 de ani şi sunt solicitanți de azil în România.

 Și la Nădlac poliţiştii de frontieră au descoperit migranți

Tot joi, 06.05, în cadrul acțiunilor specifice de supraveghere,  și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, cinci persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Tunisia, Maroc și Algeria cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.