Primăria Arad a decis să renunța la serviciile unei asistente ce făcea propagandă antivaccinare într-un centru de imunizare.

Un cetățean a sesizat CNCAV cu privire la propaganda antivaccinistă unei asistente care făcea parte din echipa de vaccinare a centrului din localitate. Arădeanul a precizat că asisistenta a început să-și spună gândurile despre teoriile antivaccinare chiar mamei lui.

De asemenea, ea a mai precizat că vaccinul este ineficient și că este o afacere la nivel mondial. Arădeanul a decis să nu lase lucrurile așa și să vorbească cu cineva mai sus pus pentru a se lua măsuri. De amintit faptul că asistenta este plătită de către Ministerul Sănătății și face parte din campania de vaccinare.

Arad. Asistentă antivaccinistă și teoriile conspiraționiste

Doi inspectori sanitari au fost trimiși de către Direcția de Sănătate Publică Arad pentru a investiga cele relatate. Aceștia au identificat persoana și a recunoscut parțial că a avut o discuție cu mai multe persoane și și-a expus părerea personală despre vaccinare.

Reprezentanții primăriei Vinga au decis încetarea contractului de muncă încheiat cu asistenta medicală în cauză.

Horea Timiș, directorul DSP Arad, a precizat că este al doilea caz de propagandă anti-vaccinare.

Horia Timiș: Nu avem de gând să tolerăm așa ceva

„Este al doilea caz de propangandă anti-vaccinare în care este implicat un cadru medical, la doar două zile distanță. Este inacceptabil ca astfel de opinii să ajungă în spațiul public din partea personalului medical, mai ales că se aflau, în ambele cazuri, în exercițiul funcțiunii.

În primul caz (n.n. caz prezentat în ziarul nostru, în care era vorba despre o angajată a unei firme de îngrijiri medicale la domiciliu) s-a aplicat o amendă de 10.000 de lei (n.n.pentru dreptul de liberă practică). Iar în acest de-al doilea caz s-a dispus desfacerea contractului de muncă. Nu avem de gând să tolerăm astfel de acțiuni menite să descurajeze vaccinarea populației. Venite din partea unor cadre medicale. Toate sesizările de acest gen vor fi verificate cu prioritate de către inspectorii noștri, urmând a fi aplicate prevederile legale, după caz”, a precizat Horia, relatează aradon.ro.