Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, a precizat și ce vor face preoții în ajun de Bobotează, marți 5 ianuarie.

Aceștia pot merge din casă în casă pentru a sfinți casele oamenilor cu agheasmă, dar vor fi însoțiți de o singură persoană, de un cântăreț(dascăl). Vor purta mască de protecție și vor avea dezinfectant, așa cum prevăd măsurile de protecție împotriva virusului Covid-19.

În momentul în care va ajunge la locuințele credincioșilor, va intra doar preotul care, se va limita în a sfinți din pragul casei, pentru a respecta distanțarea socială.

Cum poți lua Agheasma Mare

În ceea ce privește Agheasma Mare, slujbă așteptată de mii de oameni, aceasta se va desfășura la fiecare biserică din Transilvania, în exteriorul lăcașului de cult sau la un râu din apropiere, acolo unde există și se menține tradiția.

În orașele mari din Ardeal  nu se vor ține procesiuni comune, pentru a se evita aglomerația.

Reprezentanții BOR au menționat că vor fi disponibile peste 15000 de sticle cu apă sfințită în județele din Transilvania.

Prin urmare, nimeni nu trebuie să se înghesuie, pentru că vor fi recipiente suficiente, distribuite de voluntari.

Măsurile au fost transmise din timp către toți preoții din Ardeal, iar până la acest moment nu s-au înregistrat incidente sau situații ieșite din tiparul măsurilor de restricție impuse de pandemie.

„Omul trebuie să-și aducă aminte de Dumnezeu în fiecare clipă. Această aducere aminte de Dumnezeu este criteriul care îl poate ancora pe om în realitate, îl poate ajuta să nu regreseze în nimicul din care a fost creat. Într-o realitate care pune la un loc pe Dumnezeu, gândurile și omul, oamenii, lumea și lucrurile din lume. Această realitate se numește Împărăția lui Dumnezeu. Domnul Iisus Hristos le-a spus oamenilor: „Împărăția lui Dumnezeu este înlăuntrul vostru” (Luca 17, 21), este mesajul biblic transmis de ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului.