Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, a anunțat că slujba de Anul Nou va fi în continuarea celei de Vecernie cu Litie, de joi, 31 decembrie, care se va încheia până la ora 23.00

Prin urmare, niciun credincios nu va fi expus riscului de îmbolnăvire, întrucât se respectă intervalele orare prin care se poate ieși fără declarație pe propria răspundere.

Ardeal-Reguli noi și de Bobotează

Botezul Domnului sau așa cum este cunoscută tuturor românilor, Boboteaza, va fi permisă în Ardeal, cu anumite reguli. Preoții pot merge din casă în casă pentru a sfinți casele oamenilor cu agheasmă, dar vor fi însoțiți de o singură persoană, de un cântăreț(dascăl). Vor purta mască de protecție și vor avea dezinfectant, așa cum prevăd măsurile de protecție împotriva virusului Covid-19.

În momentul în care va ajunge la locuințele credincioșilor, va intra doar preotul care, se va limita în a sfinți din pragul casei, pentru a respecta distanțarea socială.

În ceea ce privește Aghiasma Mare, slujbă așteptată de mii de oameni, aceasta se va desfășura la fiecare biserică din Transilvania, în exteriorul lăcașului de cult sau la un râu din apropiere, acolo unde există și se menține tradiția.

În orașele mari din Ardeal  nu se vor ține procesiuni comune, pentru a se evita aglomerația.

Omul trebuie să-și aducă aminte de Dumnezeu în fiecare clipă. Această aducere aminte de Dumnezeu este criteriul care îl poate ancora pe om în realitate, îl poate ajuta să nu regreseze în nimicul din care a fost creat. Într-o realitate care pune la un loc pe Dumnezeu, gândurile și omul, oamenii, lumea și lucrurile din lume. Această realitate se numește Împărăția lui Dumnezeu. Domnul Iisus Hristos le-a spus oamenilor: „Împărăția lui Dumnezeu este înlăuntrul vostru” (Luca 17, 21), este mesajul biblic transmis de ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului.