Tribunalul București a decis prelungirea arestului preventiv a lui Uțu Rohozneanu și a complicilor săi

Tribunalul București a decis miercuri, 10 februarie, să prelungească măsura arestului preventiv în ceea ce-i privește pe „Împăratul” și pe ceilalți complici ai săi în dosarul traficului de droguri de risc. Hotărârea s-a pronunțat în ciuda solicitării apărătorilor celor trei care au solicitat ca acestora să le fie aplicate măsuri preventive mai blânde. Apărarea infractorilor cum a solicitat arestul la domiciliu sau controlul judiciar pentru clienții lor.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Secția de combatere a traficului de droguri. Dispune, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16.02.2021 până la data de 17.03.2021, inclusiv, prelungirea duratei măsurii arestării preventive a inculpaţilor: Rohozneanu Uțu Claudiu, Vasile Cristian Florian, Stoica Marius.

Respinge ca neîntemeiate cererile inculpaţilor, prin apărători, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar”, se arată în comunicatul instanței. Decizia Tribunalului București nu este definitivă și poate fi contestată.

Uțu Rohozneanu a fost reținut în octombrie 2020 în urma unui flagrant

Uțu Rohozneanu a fost reținut în luna octombrie a anului 2020, în București, în urma realizării unui flagrant. “Împăratul” și ceilalți doi au fost depistați în timp ce încercau să efectueze tranzacții cu droguri de mare risc. În flagrant au fost confiscate 2.479 de comprimate MDMA care urmau să ajungă pe piața din București.

DIICOT a comunicat că „la data de 19 octombrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de trei inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Tranzacții de droguri de mare risc s-a reținut în cauză

În cauză s-a reținut faptul că cei trei inculpați au efectuat tranzacții de droguri de mare risc. Drogurile urmau să fie comercializate către consumatori de pe raza municipiului București.

La data de 18 octombrie, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpaților, după ce unul dintre aceștia a comercializat către ceilalți doi cantitatea de 2.479 de comprimate MDMA.

La data de 19 octombrie, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile”. Comprimatele de MDMA ar fi fost găsite de anchetatori în mașina lui Uțu Rohozneanu.

Uțu Rohozneanu pledează nevinovat. Complicii lui au recunoscut fapta

Ortacii lui Uțu Rohozneanu au recunoscut săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina lor de către procurori.„Împăratul” Uțu Rohozneanu a avut însă o altă variantă pentru judecătorul care a soluționat propunerea de arestare preventivă.

Uțu Rohozneanu a spus că este nevinovat și că solicită să fie judecat sub măsura controlului judiciar. Ulterior, el a susținut că se afla în camera de hotel în timpul desfășurării tranzacției cu droguri, așteptând ca iubita sa să încheie programarea la coafor.