Primăria Municipiului Arad a adoptat un proiect potrivit căruia Centura din Gai va fi înfrumusețată prin plantarea a sute de tei pe marginea Drumului Național 7.

Nu de puțini ani, arădenii trăiesc cu o anumită dorință care iată, acuma este pe cale să devină realitate.

Mai exact, este vorba despre perdeaua verde care va garanta o reducere a nivelului de poluare în zina centurii, care în momentul de față, este tot mai aproape de a fi realizată.

Centura din Gai va fi înverzită. Aviz pozitiv pentru plantarea a 400 de tei

În acest sens, Asociația Gai Cartierul Nostru a înaintat o solicitare Primăriei Municipiului Arad prin care a cerut un aviz pentru a putea începe plantarea a unui număr de aproximativ 400 de tei. Din fericire pentru asociație, răspunsul primăriei a venit, acesta fiind unul pozitiv.

„Urmare a sesizării dumneavoastră ne exprimăm acordul pentru plantarea celor 300-400 de arbori, specia tei pentru crearea unui culoar verde care va reduce, în timp, poluarea dar va contribui și la înfrumusețarea cartierului.

Precizăm că, pentru ca să se asigure buna creștere a copacilor noi plantați, aceștia trebuie udați periodic în perioadele în care nu există umiditate în sol, în caz contrar aceștia riscând să se usuce”, transmite Primăria Municipiului Arad.

„Vești bune! Direcția Edilitară, din cadrul Primăriei Arad ne-a dat aviz pozitiv pentru plantarea unui număr încadrat între 350-400 de arbori din specia Tei (Tilia), pe lângă porțiunea de drum (DN 7) care străbate cartierul nostru.

Având în vedere că perioada de plantare s-a încheiat în această primăvară, vom organiza evenimentul în toamna acestui an și avem speranța că ni se vor alătura cât mai mulți voluntari”, a transmis Flavius Dumitraș, președintele Asociației Gai Cartierul Nostru.

Persoanele care doresc să susțină în mod real proiectele pe care asociația le desfășoară, o pot face prin donații in următoarele două conturi:

  • Cont BRD (RON) – Titular: Asociatia Gai Cartierul Nostru – RO20BRDE020SV88143540200
  • Cont BRD (EURO) – Titular: Asociatia Gai Cartierul Nostru – RO56BRDE020SV88150580200