După aproape un an şi jumătate Asociaţia Judeţeană de Fotbal Arad a devenit prima AJF din România care a iniţiat o competiţie oficială pe timp de pandemie. Exemplul Asociaţiei a fost urmat şi de alte AJF-uri, motiv pentru care Federaţia a întins o mână de ajutor fotbalului amator.

Concret, în urma a unor mini-turnee de patru echipe şi minim şapte jocuri disputate, aceasta a acceptat desemnarea unei campioane judeţene. Prin acest lucru se doreşte ca pe data de 8 mai să fie stabilită lista campioanelor judeţene.

La patru zile distanţă se vor desfăşura barajele între cele mai bune echipe din judeţ, iar câştigătoarele vor juca, pentru promovare, împotriva echipelor clasate pe ultimele două locuri din cele 10 serii ale Ligii a 3-a.

Trei runde intermediare

Planurile afiliaţilor din Arad au fost date peste cap de către decizia FRF. Aceştia gândiseră organizarea unui campionat la care să participe nouă echipe, cu etape săptămânale, iar pentru a se putea încadra în termenul de 8 mai, ar trebui să fie strecurate în calendar trei runde intermediare sau să se identifice o altă soluţie pentru toată lumea.

Răzvan Cadar: „Ne vom întâlni la sediul AJF pentru a găsi cea mai bună formulă”

Preşedintele AJF Arad, Răzvan Cadar a vorbit despre situaţia de faţă, declarând următoarele.

„Împreună cu afiliații din Liga 4-a am pregătit din iarnă revenirea pe teren. Cu toate probleme legate de protocolul medical, am pornit la drum cu succes, arătând că județul Arad este capabil să organizeze competiții de amatori la nivelul celor organizate de profesioniști de la FRF.

Calendarul anunțat de Federaţie pentru barajul de promovare şi retrogradare în Liga 3 ne dă planurile peste cap, dar împreună cu reprezentanții celor 9 cluburi, vom găsi o soluție rapidă și ne vom conforma. Chiar marţi, 13 aprilie, ne vom întâlni la sediul AJF pentru a găsi cea mai bună formulă şi a putea avea o campioană judeţeană, care să meargă la baraj şi, de ce nu, să obţină promovarea în Liga 3.

După cum a început Turneul de desemnare a campioanei judeţene, pot spune că avem 3-4 echipe care oricând ar face faţă rigorilor eşalonului trei”.