Vaccinarea copiilor cu între 12 și 16 ani ar urma să înceapă din iunie, a informat Valeriu Gheorghiță.

„Prima parte a lunii iunie. Daca se acordă pe 29 mai (autorizarea-n.r.), probabil că în prima săptămână a lui iunie putem să și demarăm această activitate”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, relatează Antena3.

Totodată, coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat că toți copiii vor putea merge la centrele de vaccinare însoțiți de un părinte.

„Procedura e aceeași, schema de vaccinare e aceeași, doza este aceeași, protocolul rămâne la fel. Singura particularitate este prezența părintelui sau a tutorelui care trebuie să își dea acordul”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea minorilor în prima săptămână din iunie

Astăzi, 28 mai, Agenţia Europeană pentru Medicamente se va pronunţa cu privire la autorizarea vaccinului Pfizer-BioNTech pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. Momentan, vaccinul este autorizat pentru persoanele de peste 16 ani.

În cazul în care EMA va aproba administrarea vaccinului pentru copiii între 12 și 16 ani, Pfizer va deveni primul vaccin autorizat cu care adolescenții se vor putea imuniza. Astăzi se va organiza o reuniune specială pentru a aprobarea vaccinului Pfizer.

„ Această reuniune extraordinară este organizată ca parte a evaluării unei cereri de extindere a utilizării vaccinului Comirnaty la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani”, a declarat EMA.

În Statele Unite ale Americii, vaccinul Pfizer a fost autorizat pentru adolescenţii din grupa de vârstă de 12-15 ani.

„ Așteptăm autorizarea EMA până la sfârșitul lunii pentru a începe administrarea vaccinului PFizerBionTech tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani”, a declarat Ursula von der Leyen, relatează Antena3.

În cazul în care va aprobat, din prima săptămână a lunii iunie va începe vaccinarea copiilor între 12 și 16 ani. Valeriu Gheorghiță a precizat că copiii care doresc să se vaccineze vor trebui să se prezinte la centrele de vaccinare alături de părinte sau un tutore.