Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Galben în perioada 6 ianuarie, ora. 18.00- 7 ianuarie, ora 10.00. La peste 1.400 de metri altitudine va fi viscol și intensificări ale vântului. De asemenea, ninsori abundende vor cădea  în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, pe raza județelor Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea Argeș, Dâmbovița, Prahova, Sibiu, Alba și Hunedoara.

„În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent îndeosebi la altitudini de peste 1400 m, unde vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h şi va fi viscol ce va determina scăderea semnificativă a vizibilităţii”, atenționează ANM.

Recomandările autorităților în cazul Codului Galben

,,Toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă„, se precizează în comunicatul CNAIR.

De asemenea, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Poliția Română recomandă conducătorilor auto să adapteze permanent viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic și să se circule cu viteză redusă atât în localități cât și în afara lor.

În cazul în care CNAIR emite avertizare de cod portocaliu sau cod roșu de viscol, ninsori abundende sau polei, se va dispune închiderea imediată a circulației.

Vremea se strică în toată țara

Conform comunicatului ANM, săptămâna aceasta vor predomina ploile și precipitațiile de lapoviță și ninsoare, cu precădere în Oltenia, Muntenia și local Transilvania și Moldova. La munte va ninge și se va depune un strat de zăpadă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade. Până la începutul săptămânii viitoare, temporar vor mai fi precipitaţii, mai ales în jumătatea de sud a ţării şi la munte.