Zeci de arbori de pe marginea DN 13A, pe ruta Miercurea Ciuc – Odorheiu Secuiesc, sunt tăiaţi vineri şi sâmbătă. Arborii pun în pericol siguranţa rutieră și trebuie să fie tăiați, circulaţia fiind restricţionată temporar, pentru perioade scurte de timp, a transmis Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Acţiunea are loc între localităţile Satu Mare şi Homorod şi este desfăşurată de către ocoalele silvice care administrează pădurea de la marginea drumului naţional. Pe acest tronson sunt numeroase probleme, mai ales în timpul sezonului rece, cu arborii căzuţi pe carosabil care blochează circulaţia.

Mai jos redăm textul integral al anunțului:

„ ATENȚIE!

Azi și mâine (14 și 15 mai 2021) între orele 8 – 16 pe DN13A km 90 – 95 în județul Harghita, între localitățile Satu Mare și Homorod (pe ruta Miercurea Ciuc – Odorheiu Secuiesc) se desfășoară lucrări de rărire și îndepărtare a arborilor ce pun în pericol siguranță rutieră. Acțiunea este desfășurată de către ocoalele silvice care administrează pădurea de la marginea drumului național.

Circulația v-a fi restricționat pentru perioade scurte iar traficul este dirijat de piloți.

Menționăm că pe acest tronson avem numeroase probleme, mai ales în timpul sezonului rece, cu arborii căzuți pe carosabil care blochează circulația. În conformitate cu prevederile legii, arborii de pe marginea drumurilor se supun Regimului Silvic și singurii care îi pot îndepărta sunt ocoalele silvice care le administrează.‟