Urmare a unei propuneri inițiate de către un consilier județean, s-a decis ca alegerea membrilor Consiliilor de Administrație să fie anunțată și pe rețelele de socializare.

Astfel, în cadrul ședinței Consiliului Județean Arad care s-a desfășurat în cursul acestei zile, 28 aprilie, s-a hotărât faptul că alegerea membrilor care vor face parte din Consiliile de Administrație ale societăților și instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Județean Arad, va fi anunțată în cadrul rețelelor de socializare.

Problemă semnalată de către Gheorghe Lazăr

Consilierul județean USR-PLUS, Gheorghe Orza a ridicat problema de față, care a dat drept exemplu Consiliul de Administrație ales recent pentru Aeroportul Arad, acolo unde toți cei șase membri se pare că nu avut și nici nu au vreo legătură cu activitatea aeroportuară.

„La concursul organizat pentru stabilirea membrilor Consiliului de Administraţie al Aeroportului Arad s-au prezentat doar şapte candidaţi pe cele şase locuri. Concurenţa a lipsit aproape în totalitate.

Mai mult, niciunul dintre cei şase membri aleşi în CA al aeroportului nu au niciun fel de experienţă în domeniu. Concurenţa a lipsit pentru că foarte puţină lume ştia de concursul organizat pentru stabilirea Consiliului de Administraţie.

Eu propun ca, pe lângă publicarea anunţului de organizare a concursurilor pe pagina de internet a celor care le organizează, aceste concursuri să fie anunţate şi pe paginile de socializare, pe Facebook”, a propus Orza.

Propunere pe placul președintelui CJA

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca a agreat propunerea de față, spunând că promovarea acestor concursuri se va realiza pe pagina rețelei de socializare Facebook a instituției.

Primul concurs care va fi astfel făcut public va fi cel aferent stabilirii membrilor Consiliului de Administrația al Zonei Libere Arad-Curtici.

„Sperăm ca, în acest mod, să atragem profesionişti în consiliile de administraţie, oameni care au experienţă în domeniul la care se referă acele consilii”, a spus Orza.