Compania Națională de Investiții(CNI) a deschis licitația publică pentru lucrările de amenajare.

Proiectul reprezintă o investiție de peste două milioane de euro și  va fi amplasat pe o suprafată de 4000 metri pătrați, pe strada Horea.

Ca la orice licitație publică, criteriul de atribuire este prețul cel mai mic oferit de constructor. Ofertele se depun până la data de 10 februarie ac, iar lucrările ar trebui să fie gata în 2024.

De racordarea la utilități, se va ocupa Primăria Târgu Lăpuș.

Investiție pentru înot didactic

Amenajarea bazinului de înot didactic din cel mai mic oraș din Maramureș, Târgu Lăpuș, nu este singura investiție din țară de acest gen.

În toate județele au fost lansate astfel de proiecte, încă din 2015, printr-un subprogram al Ministerului Dezvolării Regionale, numit „Bazine de înot”

Astfel, autoritățile vor să încurajeze practicarea sportului în rândul copiilor.

Conform cerințelor CNI, primăriile se obligă ca, după predarea amplasamentului și a obiectivului realizat, să mențină destinația acestuia și să-l întrețină pe o perioadă de  minimum 15 ani.

Investiție pentru înot didactic-Cum vrea ministrul Sportului să se facă sport

Ministrul Sportului, Eduard Novak,  susține că va încuraja sportul în școli, inclusiv înotul didactic.

În opinia acestuia, programul elevilor ar trebui să înceapă cu sport și  educație privind nutriția.

Îmi doresc ca fiecare copil să știe să înoate, să patineze. Minim. Și trebuie implicat sistemul educațional în sport ”, a declarat  Novak, pentru Digi24.

Pentru anul acesta, Guvernul Cîțu a promis alocarea a 3 miliarde de euro pentru infrastructura sportivă.

Centrele de competițe sportivă pentru copii, amenajarea bazinelor olimpice și a patinoarelor artificiale sunt pe lista de priorități.

Bugetul urmează să fie adoptat în perioada următoare, iar premierul Cîțu a dat deja temă ministerelor să vină cu note de fundament pentru principalele proiecte care necesită investiții.

Eduard Novak, ministrul Sportului, spune că anul acesta cei mai mulți bani ar trebui să îi primească sportivii care merg la competiții internaționale.