Un autocar a luat foc pe Autostrada A1 pe sensul de mers Sebeș – Sibiu, în zona localității Apoldu de Sus, la kilometrul 276. Circulația a fost întreruptă pe prima bandă

Un autocar este în flăcări pe Autostrada A1 pe sensul de mers Sebeș – Sibiu, în zona localității Apoldu de Sus, la kilometrul 276. Circulația a fost întreruptă pe prima bandă, iar autovehiculul se află pe banda de urgență. Pompierii intervin pentru stingerea incendiului și de estimează că traficul va fi reluat în scurt timp. La fața locului se găsesc și echipaje de poliție care încearcă să identifice cauzele care au condus la izbucnirea incendiului.

Comunicatul IPJ Sibiu a fost transmis marți dimineață,la orele 06:10, și relatează succint starea de fapt de la fața locului.

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația este întreruptă pe prima bandă pe Autostrada A1 pe sensul Sebeș către Sibiu, la kilometrul 276, în zona localității Apoldu de Sus, județul Sibiu, pentru lichidarea incendiului produs la nivelul unui autocar. Evenimentul nu s-a soldat cu victime. Autovehiculul se află pe banda de urgență.

Se estimează ca traficul să fie reluat în condiții normale în 30 de minute”, informează comunicatul IPJ Sibiu.

Evenimentul s-a soldat doar cu pierderi materiale, neexistând victime umane

Autocarul venea din Franța și incendiul se pare că a pornit de la un scurt circuit la instalația electrică. Deosebit de important este faptul că evenimentul s-a soldat doar cu pierderi materiale, neexistând victime umane.

„Incendiu autocar pe autostrada A1, km 276, sensul de mers Sebeş – Sibiu, fără victime. În jurul orei 5,00, pompierii militari din cadrul Staţiei Miercurea Sibiului şi Punctului de lucru Sălişte au fost solicitaţi să intervină de urgenţă pe autostrada A1, km 276, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autocar ce transporta circa 44 de pasageri. La faţa locului s-au mobilizat 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, precum şi un echipaj SMURD. Pasagerii s-au autoevacuat înainte de sosirea forţelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Alina Voina.

„La faţa locului, incendiul se manifesta generalizat la întreg autocarul. A ars autocarul în totalitate, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric. A fost salvată remorca acestuia, care conţinea bagajele pasagerilor. Din informaţiile primite de la faţa locului, autocarul se întorcea din Franţa”, a precizat Alina Voina.

Intervenția pompierilor a avut loc în noapte și în condiții meteorologice nu tocmai favorabile. Nu există în acest moment pericolul extinderii incendiului la alte autovehicule, imobile sau păduri din zonă. Acesta a fost deja localizat complet și în curs de stingere.

Autostrada A1 a fost însă afectată de acest incident timp de mai multe ore. Circulația în zonă a fost mult îngreunată chiar dacă la primele ore ale dimineții, de regulă, aceasta nu este foarte aglomerată. Detaliile acestui nefericit eveniment urmează a fi comunicate ulterior de către oamenii legii.