Este vorba despre amenajarea unui centru mobil de vaccinare, funcțional în fiecare weekend fără programare, în localitatea Fibiș, unde se află un lan imens de lavandă. Locul este deja frecventat de turiști. Vaccinul administrat este de la Johnson&Johnson, într-o singură doză.

De la mici, la lavandă. Noua campanie de vaccinare anti-Covid

” Vaccinarea altfel și o stare de spirit pozitivă. Centrul mobil de vaccinare al Spitalului Militar Timișoara își continuă activitatea într-un cadru plin de optimism, cu iz de lavandă, în localitatea Fibiș, la 40 de kilometri de Timişoara. Cei care își vor petrece duminica altfel – în lanul cu lavandă, în cadrul unui festival special, au posibilitatea de a se vaccina cu Johnson&Johnson. Persoanele care doresc să se vaccineze, o pot face în intervalul orar 08.00-20.00, au transmis oficialii Guvernului”

Câți români s-au imunizat în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, Guvernul României raporta că s-au vaccinat anti-Covid 39 248 de persoane. Numărul total al românilor vaccinați din decembrie 2020 și până în prezent a ajuns la 8 505 715.

În ceea ce privește evoluția cazurilor de Covid, acestea se află în scădere. Autoritățile avertizează, însă, că  valul al patrulea al pandemiei e aproape.

Până astăzi, 13 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.726 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.044.237 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 69 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

A scăzut numărul deceselor

În intervalul 12.06.2021 (10:00) – 13.06.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 30 de decese. Dintre acestea, 14 sunt  bărbați și 16 femei ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bihor, Botoșani, Brăila, Constanța, Iași, Mehedinți, Olt și Municipiul București.

Autoritățile nu au asociat oficial decese cu administrarea vreunui tip de vaccinat anti Covid.