Noul drum de legătură va avea o lungime de 10 km și va începe cu circa 300 de metri înaintea intersecției existente, dintre drumurile DJ 692 si E671 (DN 69)

 

Noul drum de legătură va avea o lungime de 10 km și va începe cu circa 300 de metri înaintea intersecției existente, dintre drumurile DJ 692 si E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier și va continua pe direcția Nord-Est, spre autostrada A1. Viteza maximă va fi de 100 km/h, relatează TION.ro .

Contractul de proiectare şi execuţie pentru ”Drumul de legătură Autostrada A1 Arad -Timişoara – DN 69”, în valoare de 189,57 milioane lei, fără TVA, a fost semnat vineri, în prezenţa Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

Contractul în valoare de 189.571.920 lei, fără TVA, va fi finanţat din fonduri europene nerambursabile

 

„Astăzi, 29 ianuarie 2021, în prezenţa ministrului Cătălin Drulă, conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR a semnat cu reprezentanţii Todini Costruzioni Generali SpA contractul de proiectare şi execuţie pentru ‘Drumul de legătură Autostrada A1 Arad -Timişoara – DN 69”, se menţionează într-un comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Contractul în valoare de 189.571.920 lei, fără TVA, a cărui finanţare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, are o durată de 108 de luni, din care şase luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 84 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

„Traseul drumului de legătură, în lungime de 10 km, începe cu circa 300 metri înaintea intersecţiei existente, dintre drumurile DJ 692 şi E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier şi se dezvoltă pe direcţia Nord-Est, spre Autostrada A1. Clasa tehnică a drumului de legătură este II, iar viteza de proiectare este de 100 km/h”, se mai spune în comunicat.

Prin acest obiectiv se asigură descărcarea traficului rutier de pe Autostrada Arad – Timişoara, cu scopul creşterii mobilităţii la nivelul infrastructurii rutiere

 

Potrivit CNAIR, prin realizarea acestui obiectiv se asigură descărcarea traficului rutier de pe Autostrada Arad – Timişoara, cu scopul creşterii mobilităţii la nivelul infrastructurii rutiere aferente reţelei TEN-T. Totodată, se va contribui la promovarea competitivităţii economice şi la îmbunătăţirea condiţiilor în transportul rutier de mărfuri şi călători şi la reducerea emisiilor poluante prin eliminarea/reducerea blocajelor de trafic şi reducerea duratelor de transport.