Autostrada Transilvania mai are de aşteptat. În luna noiembrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al lucrării, primarul Emil Boc, dând un nou terment pentru când cetăţenii judeţului ar putea circula pe Autostrada Transilvaniei, respectiv începutul anului viitor.

Cuvântul primarului Boc

„Conectarea Clujului la Autostrada Transilvania va scoate tot traficul greu care astăzi vine din Baciu, care se descarcă pe autostradă. Dacă vii de la București și mergi la Baia Mare sau la Bistrița, mergi pe autostradă până la Gilău.

De acolo te duci până la Martinești, de acolo cobori de pe autostradă la Nădășel și vii prin Baciu, pe Bulevardul Muncii, prin tot Clujul, ca să ajungi la nodul de legătură de la Apahida – Vâlcele. De acolo o iei după aceea spre Baia Mare sau spre Bistrița.

Atunci când vom avea Clujul conectat la autostradă, cei veni de la București pe autostradă. Ieși pe la Martinești și nu mai vii înspre Cluj. Va fi o legătură de șapte kilometri care vor conecta nodul de la Vâlcelel la Apahid. Apoi poți să mergi direct la Baia Mare sau spre Bistrița, fără să mai vii prin Baciu sau prin Cluj.

Va fi un impact major pentru calitatea vieții, și din Turda care va scăpa de traficul de astăzi, și Baciu va scăpa de aglomerarea extraordinară pe care o are cu camioane și Clujul – pe toată axa de la intrare din Baciu, până la ieșirea înspre Apahida.

Studiul de fezabilitate va fi gata în februarie și se va organiza licitația. Începutul anului 2022 ar trebui să ne găsească cu proiectul gata, cu cei șapte kilometri de conectare a Clujului la Autostradă”, a declarat primarul Emil Boc, la o emisiune TV.

Aşadar, clujenii vor putea circula pe Autostrada Transilvania, nu mai devreme de anul viitor.