Averile noilor legiuitori din Parlament au fost făcute publice. Ca la orice început de mandat, parlamentarii au trebuit să își completeze declarațiile de avere. Unele dintre declarațiile depuse sunt uimitoare. Avem parlamentari care sunt colecționari de artă. Alții au ales să investească în terenuri sau case. Nu sunt puțini cei pasionați de ceasuri scumpe. În schimb,la polul opus, sunt cei care declară că nu dețin nimic.

Vetuța Stănescu, este deputat PNL la primul mandat. În declarația sa de avere apar 3 terenuri, 4 apartamente, o casă de locuit și o casă de vacanță. În plus, deține 2 mașini și are economii de 160.000 de lei și 40.000 de euro.

Colega sa de partid, Olivia Morar, a intrat în Parlament după ce a fost secretar de stat în Ministerul Justiției. De profesie avocat, proaspătul deputat PNL declară că are 16 terenuri, 3 apartamente, 12 case.  Proprietățile sunt în mai multe județe din țară. Tot ea mai deține și 2 spații comerciale.

Din partea Partidului Social Democrat, fosta avocată a Alinei Bica, Laura Vicol, face parte din Parlament,. Declară că are bijuterii, ceasuri, genți și tablouri de 750.000 de euro.

Acum deputat PSD, fostul ministru al sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, printre altele, declară și 40.000 de euro ca dar de nuntă.

Deputatul USR, Radu Ciornei, apare cu o colecție de artă populară bucovineană în valoare de 40.000 de euro.

„Tatăl meu, Corneliu Ciornei, a fost jurist și unul dintre cei mai mari colecționari de artă populară bucovineană. De acolo, din… el, din păcate, nu mai este printre noi din 2015. Și am câteva piese din colecția lui. Sunt piese de etnografie, de artă bisericească. Asta este proveniența colecției. A fost unul dintre cei mai mari colecționari de etnografii, menționat și în cartea lui Bănățeanu”, a precizat pentru Digi24 deputatul Radu Ciornei.

Deputatul AUR, Mircia Chelaru, declară că are o poprire pe conturi pentru aproape 200.000 de euro. Contactat de Digi24,parlamentarul nu a dorit să dea explicații legate de această situație.

În schimb, Călin Balabașciuc nu are emoții pentru avere. El este unul dintre deputații AUR care și-au completat deja documentele. Tânărul de 24 de ani declară pe proprie răspundere că nu deține nimic. Documentul semnat de el, de la primul capitol la ultimul, conține doar spații goale.