După mai multe zile indecise și ploioase, inclusiv în cele mai înalte zone din România, meteorologii vin cu informații noi: începând de sâmbătă, la munte va ninge, dar vor fi şi rafale de vânt puternic, de peste 80-90 km/h. Potrivit informării transmisă vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie, din 26 decembrie, ora 10, până pe 28 decembrie, la aceeaşi oră, la munte vor predomina ninsorile, în special la altitudini de peste 1.500 m și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Meridionali. Pe parcursul zilei de duminică vântul va avea intensificări, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

Referitor la regiunile Crişana şi Banat, specialiştii spun că, la altitudini joase, în mare parte va ploua. „În cursul zilei de sâmbătă, local în sudul Banatului și izolat în rest va ploua. Spre seară și în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie) precipitații sub formă de ninsoare vor fi și în zonele mai joase de relief din extremitatea sudică a Banatului. Vântul se va intensifica treptat, iar duminică (27 decembrie), local va atinge la rafală viteze de 40-50 km/h, iar în sudul Banatului va depăși 60…70 km/h”, a transmis ANM.

În seara de 26 decembrie și noaptea de sâmbătă spre duminică, în sudul Banatului, Transilvaniei și Moldovei, dar și în unele locuri din Oltenia și Muntenia vor fi ninsori și lapoviță.„Vântul se va intensifica treptat, iar duminică (27 decembrie), local va atinge la rafală viteze în general de 40…50 km/h”, arată informarea transmisă de ANM.

Se pare că, dacă Moș Crăciun nu a venit și cu mult așteptată zăpadă, Anul Nou va aduce mult așteptații fulgi în toată țara.