Proiectul va dura 24 de luni, iar lucrările sunt întocmite în baza proiectului elaborat de SC Practica Sociedad Civil, ce are sediul în capitala Spaniei, Madrid și este inclus în categoria de construcții cu importanță normală, neimplicând riscuri majore în cazul în care nu se va duce la bun sfârșit.

Șeful Direcției de Dezvoltare Locală și Managementul Proiectelor din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, a afirmat că sunt deja semnate contracte în valoare de 32 de milioane de euro pentru reamenajarea malurilor: ,,Avizele le-am obținut pe toate, mai avem de obținut autorizația de construire, lucrăm la detaliile de execuție și la finalizarea proiectului tehnic”, a mai precizat Ovidiu Cîmpean.

Proiectul pentru revitalizarea Luncii Someșului Mic va costa 123.696.371 de lei, potrivit unei Hotărâri adoptate în Consiliul Local Cluj-Napoca. Contribuția proprie a primăriei e de 34.038.247 de lei. La această investiție trebuie adăugate și Parcul Armătura și Platoul Sălii Sporturilor ,,Horia Demian” ce are o valoare totală de 44.242.722 de lei, contribuția municipalității fiind de 4.199.883 de lei.

În acest plan de revitalizare a malurilor Someșului Mic se are în vedere amenajareade poduri pietonale și de biciclete, iluminat public, recreere și sport, plantări de arbori și modernizarea spațiilor publice actuale. În zona Parcul Rozelor va fi amenajat un pod pietonal și alei pietonale.

Cluj-Napoca a folosit pentru proiecte urbanistice eco 106, 45 de milioane de euro, bani pe care municipalitatea i-a atras din fonduri europene. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, susține că România are rata de absorbție a fondurilor europene de 38,9% ( 8,8 mld euro) pentru politica de coeziune aferente perioadei 2014-2021, potrivit Agerpres.

De asemenea, ministrul Fondurilor Europene, a afirmat că în ultimul an au fost încheiate peste 2.100 de contracte de finanțare. Președintele și Guvernul au pregătit un plan național de redresare pentru atragerea a 30,4 mild euro pe care România le are alocate în programul de relansare economică post-COVID 19.